A lila hagymát megpucoljuk, és vékonyan felkarikázzuk. A zöldborsóhüvelyt és a csilipaprikát vékony szeletekre vágjuk. A csiperke- és a rókagombát megtisztítjuk; a csiperkét felnegyedeljük. A zöldbabot 3-4 centis darabokra vágjuk.
A tejfölt összekeverjük a feltört egész tojásokkal, megborsozzuk, és egy csipet sót adunk hozzá. A felengedett leveles tésztával kibéleljünk egy 28 centis formát, úgy, hogy pereme is legyen. Az alját villával megszurkáljuk, majd a 170-180 fokra előmelegített sütőben elősütjük.
A vajat és az apróra felkockázott szalonnát serpenyőbe tesszük, ropogósra sütjük, majd egy tányérra szedjük. A szalonnás zsiradékon megpirítjuk a gombát és a cukkinit, majd a szalonnához tesszük. A maradék zsiradékon átforgatjuk a hagymát, a csillit, a borsóhüvelyt és zöldbabot. Az összes zöldségfélét összekeverjük.
Az elősütött tésztán egyenletesen eloszlatjuk a zöldségeket, majd ráöntjük a tejfölös-tojásos keveréket. Megszórjuk a friss kakukkfűvel és oregánóval. A tészta közepére ütjük a fürjtojást, és végül paradicsomgerezdekkel díszítjük. 180-190 fokra előmelegített sütőben kb. 40-50 percig sütjük.
Megjegyzés
Bármilyen zöldséggel elkészíthető, laktató, kerti-baráti összejövetelhez, sörhöz kitűnő.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.