Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mákos guba  recept
Mákos guba
Húsvét

Egyszerűen nagyszerű kevert tésztás húsvéti sütemény

Ha nem várt vendégek toppannak be húsvétkor, ez a sütemény megment minket. Akár az utolsó pillanatban is nekiállhatunk, hiszen alig több mint félóra alatt elkészül.

Ennek a gyümölcsös pitének roppant egyszerű az elkészítése, csak összekeverjük a hozzávalókat, és mehet is a sütőbe. Ha húsvétkor a pihenésé a főszerep, válasszátok ezt az édességet desszertnek, bőven marad idő a kikapcsolódásra. De akkor is nyerő ötlet, ha váratlan vendégek toppannak be.

Egyszerű húsvéti desszert: kókuszos kevert tésztás pite, rengeteg gyümölccsel (Fotó: Vidék íze archívum)
Egyszerű húsvéti desszert: kókuszos kevert tésztás pite, rengeteg gyümölccsel (Fotó: Vidék íze archívum)

Kókuszos-gyümölcsös pite

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 1 mk. vaníliapaszta
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1 csipet só
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl joghurt
  • 14 dkg liszt
  • 5 dkg búzadara
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • ½ csomag sütőpor
  • vaj a tepsi kikenéséhez

A tetejére:

  • 1 nagy üveg barackbefőtt
  • 1 nagy üveg meggybefőtt (magozott)
  • 2 ek. barna cukor

Elkészítése:

  1. Egy nagy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóit. Kifejezetten híg lesz a massza, de az nem baj, sőt, sűrű tejföl állagát kell elérnie.
  2. Kivajazott, közepes méretű tepsibe öntjük, úgy, hogy 2-3 centi magas legyen a tészta. A tetejét sűrűn kirakjuk a cikkekre vágott barackkal és a magozott meggyel. Megszórjuk a barna cukorral, és 180 fokos sütőben készre sütjük 20-25 perc alatt. Akkor jó, ha már szépen megbarnul a tészta az oldalánál. Frissen könnyen szétesik, de ha kihűlt, szépen lehet szeletelni.

Még több húsvéti süteményrecept>>>

Borítókép: Vidék íze arcívum

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.