Babgulyás
Dubarry-csirkemell
Klasszikus kuglóf
Tárkonyos csirkeraguleves
Vadas marha
Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott zöldbab darált hússal
Káposztás tészta egyszerűen
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Tojásos nokedli fejes salátával
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Epres blondie
Finomfőzelék
Krémes spenótfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Csupacsokis brownie
Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus stíriai metélt
Húsvét

Egyszerűen nagyszerű kevert tésztás húsvéti sütemény

Ha nem várt vendégek toppannak be húsvétkor, ez a sütemény megment minket. Akár az utolsó pillanatban is nekiállhatunk, hiszen alig több mint félóra alatt elkészül.

Ennek a gyümölcsös pitének roppant egyszerű az elkészítése, csak összekeverjük a hozzávalókat, és mehet is a sütőbe. Ha húsvétkor a pihenésé a főszerep, válasszátok ezt az édességet desszertnek, bőven marad idő a kikapcsolódásra. De akkor is nyerő ötlet, ha váratlan vendégek toppannak be.

Egyszerű húsvéti desszert: kókuszos kevert tésztás pite, rengeteg gyümölccsel (Fotó: Vidék íze archívum)
Egyszerű húsvéti desszert: kókuszos kevert tésztás pite, rengeteg gyümölccsel (Fotó: Vidék íze archívum)

Kókuszos-gyümölcsös pite

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 1 mk. vaníliapaszta
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1 csipet só
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl joghurt
  • 14 dkg liszt
  • 5 dkg búzadara
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • ½ csomag sütőpor
  • vaj a tepsi kikenéséhez

A tetejére:

  • 1 nagy üveg barackbefőtt
  • 1 nagy üveg meggybefőtt (magozott)
  • 2 ek. barna cukor

Elkészítése:

  1. Egy nagy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóit. Kifejezetten híg lesz a massza, de az nem baj, sőt, sűrű tejföl állagát kell elérnie.
  2. Kivajazott, közepes méretű tepsibe öntjük, úgy, hogy 2-3 centi magas legyen a tészta. A tetejét sűrűn kirakjuk a cikkekre vágott barackkal és a magozott meggyel. Megszórjuk a barna cukorral, és 180 fokos sütőben készre sütjük 20-25 perc alatt. Akkor jó, ha már szépen megbarnul a tészta az oldalánál. Frissen könnyen szétesik, de ha kihűlt, szépen lehet szeletelni.

Még több húsvéti süteményrecept>>>

Borítókép: Vidék íze arcívum

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.