Csörögefánk recept
Csörögefánk
Az eredeti Baklava  recept
Az eredeti Baklava
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Minestrone recept
Minestrone
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Húsvét

Vendégváró tökmagos pogácsa húsvétra, nem csak locsolóknak

Hagyomány, hogy húsvétkor mindenféle sós és édes finomsággal várjuk a vendégeket, amiből persze mi is csipegethetünk. Ez a pihe-puha tökmagos pogácsa senkinek sem fog csalódást okozni.

Klasszikus vendégváró falat a pogácsa, ami lehet túrós, sajtos, tepertős, kevert vagy kelt tésztás, bármelyiket készítjük, biztos, hogy pillanatok alatt elfogy. Ezért ebből az extra puha tökmagos változatból mindenképpen dupla adaggal készüljünk!

Húsvéti vendégváró tökmagos pogácsa (Fotó: Vidék íze archívum)
Húsvéti vendégváró tökmagos pogácsa (Fotó: Vidék íze archívum)

Tökmagos pogácsa

Hozzávalók:

  • 10 dkg tej
  • 1 tk. cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 40 dkg finomliszt
  • 20 dkg pirított, nagyon apróra darált tökmag
  • 1 ek. só
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg görög joghurt
  • 1 db tojás
  • 15 dkg reszelt füstölt sajt
  • tojás és napraforgómag a tetejére

Elkészítése:

  1. Belemorzsoljuk a meglangyosított, cukros tejbe az élesztőt, és hagyjuk felfutni. A lisztet beleszitáljuk a dagasztógép táljába, hozzáadjuk a darált tökmagot és a sót. Rákockázzuk a vajat, összemorzsoljuk a lisztkeverékkel. A keverék közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük a joghurttal elkevert tojást, az élesztős tejet, majd rászórjuk a sajtot is.
  2. Alacsony fokozaton összekeverjük, majd ha összeállt a tészta, magasabb fokozaton addig dagasztjuk, míg a tészta el nem válik az edény falától. Lisztezett tálba tesszük, átlátszó fóliával lefedjük, és hűtőszekrényben legalább 2-3 órát kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett munkafelületen másfél centi vastagra nyújtjuk. 2-3 cm-es átmérőjű pogácsákat szaggatunk ki belőle, amiket sütőpapíros tepsire rakunk, egymástól kb. 2 centi távolságra. A tetejüket lekenjük felvert tojással, megszórjuk napraforgómaggal. 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

Húsvéti vendégváró finomságok>>>

Borítókép: Vidék íze archívum

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.