Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
PR

Igazi színkavalkád! Egyszerű majonézes tésztasaláta zöldségekkel

A majonézes tésztasaláta kapásból két dolog miatt is egy nagyon jó választás; villámgyorsan varázsolhatsz vele egy könnyű, ám mégis laktató főételt, na meg a hozzávalókat is kedvedre variálhatod. Minél többféle zöldség kerül bele, annál színesebb és finomabb lesz.

Nem árt előre elkészítened, hiszen csak előnyére válik, ha néhány órát pihenteted a hűtőben a tálalás előtt. Sült, vagy grillezett húsokkal is nyugodtan kínálhatod, ám önmagában is simán megállja a helyét. Következő receptvideónkban megmutatjuk, hogyan készítheted el ezt az istenien finom majonézes tésztasalátát, amiből garantáljuk, hogy mindenki repetázni fog.

Hozzávalók:

  • 2 db sárgarépa
  • 10 dkg zöldborsó
  • 25 dkg szarvacskatészta
  • 2 db piros kaliforniai paprika
  • 30 dkg fejföl
  • 20 dkg majonéz
  • 3 ek. mustár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • citromlé
  • petrezselyem

Elkészítés:

  1. A répát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. Forrásban lévő vízben félpuhára főzzük, leszűrjük és hagyjuk lecsepegni.
  2. A zöldborsót roppanósra főzzük, leszűrjük és hagyjuk lecsepegni. Hagyjuk őket kihűlni.
  3. A tésztát kifőzzük a csomagoláson leírtak szerint, leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
  4. A paprikát megmossuk, kimagozzuk, a húsát felkockázzuk.
  5. A tejfölt simára keverjük a majonézzel, a mustárral, a meghámozott, finomra vágott fokhagymával és ízesítjük 1-2 ek. citromlével és kevés sóval. Hozzáforgatjuk a zöldségeket, a tésztát, az aprított petrezselymet. Tálalásig hűtőszekrénybe tároljuk.

MÉG TÖBB SALÁTA RECEPT ITT >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.