Rengeteg cukor, órákig tartó főzés – hosszú-hosszú évekig így készültek a házi lekvárok. A magas cukortartalom biztosította, hogy a lekvár édes és sűrű legyen. A hosszas hőkezelés azonban nem tett jót a végeredménynek: az ízek, zamatok halványultak, ráadásul a lekvár színe is sokat vesztett élénkségéből. Az egészség jegyében készülő lekvárokban minél inkább visszaszorítják a hozzáadott cukor mennyiségét, legjobb teljesen cukor nélkül megfőzni – írja a dietaesfintesz.hu. Joggal gondolhatjuk, hogy így a lekvár túlságosan híg lesz, de ha zselésítőt használunk, a textúra megfelelő lesz. Ha nem szeretnénk állati eredű zselatint használni, próbáljuk ki a chiamagot, ami szuper zselésítő anyag, és ráadásul rendkívül egészséges.
(3-4 kis üveg lekvárhoz)
A tartósítás titka csak a teljesen tisztára mosott, fertőtlenített üvegekben, majd a légmentes lezárásban rejlik. Nincs szükség sem cukorra, sem mesterséges tartósítószerekre!
(Borítókép: Shutterstock)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.