Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Minestrone recept
Minestrone
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Alapételek

Joghurtos, petrezselymes, többmagos kenyér

A pandémia alatt sokan próbálkoztak a kenyérsütéssel, ki több, ki kevesebb sikerrel. A Vidék íze kenyér receptjét bárki elkészítheti, a siker garantált, hiszen egyszerűen összedobható. Mutatjuk, hogyan készül!

Kevés dolog ér fel azzal az élménnyel, amikor az otthonunkat frissen sült kenyér illata tölti be. Akár tapasztalt pék vagy, akár most vágsz bele először, a házi kenyér készítése mindig különleges eredményt hoz: ropogós héj, puha belső, és egy olyan íz, amit semmilyen bolti kenyér nem képes felülmúlni. Hideg- és meleg előételekhez, szendvicsekhez remek választás lehet a következő fűszeres fehér kenyér. Sajtok és tejtermékek mellett érvényesülnek a legjobban az ízei, de egy kis kolbász sem rontja el.

Joghurtos kenyér / Recept és fotó: Vidék íze magazin
Joghurtos kenyér / Recept és fotó: Vidék íze magazin

Hozzávalók:

  • 60 dkg finomliszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2,5 dl langyos víz
  • 2 tk. cukor
  • 2 tk. só
  • 1 kis pohár joghurt
  • 2 ek. olaj
  • 2 gerezd fokhagyma vagy 1 evőkanál fokhagymapor
  • 2 marék napraforgómag
  • 1 nagy csokor petrezselyem zöldje

Elkészítése:

  1. Feloldunk a langyos vízben egy teáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felhabosodni.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést vájunk. Ide öntjük a joghurtot, az olajat, a lereszelt fokhagymát (vagy a fokhagymaport), végül a felfutott élesztőt. Szépen kidagasztjuk.
  3. A napraforgómagot száraz serpenyőben világosra pirítjuk, ha langyosra hűlt, belegyúrjuk a tésztába az összevágott petrezselyem zöldjével együtt. Gombócot formázunk belőle, letakarva hagyjuk a duplájára kelni. Utána enyhén lisztezett deszkán finoman átgyúrjuk, cipót formázunk, és ismét hagyjuk kelni fél órát. Végül áttesszük egy papírral fedett sütőlapra. A tetejét lekenjük vízzel, keresztben bevágjuk.
  4. 200 fokra felmelegített gőzös sütőbe toljuk, 5-10 percig így sütjük. Levesszük a hőfokot 175 fokra, még körülbelül háromnegyed óra alatt készre sütjük.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.