Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Minestrone recept
Minestrone
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Bizony vannak olyanok, akiket egészen kis koruktól fogva rabul ejt a gasztronómia. Nem csak enni szeretnek, hanem tevékeny részt vállalnak a konyhai feladatokban, természetesen a saját korosztályuknak megfelelő módon. Az ilyen gyerekeknek viszonylag könnyű ajándékot választani, sokféle klassz gasztrocucc kapható miniséfeknek is.

Szakácskönyvek, ismeretterjesztő könyvek

Számos jópofa, mesehőssel tarkított szakácskönyv található a piacon. Mielőtt ezeket beszereznénk, feltétlen lapozzunk fel őket, hogy ne csak a mesehős szitanyomata legyen tuti, hanem a benne szereplő receptek is az elkészíthető kategóriába essenek. A klasszikus, receptekre épülő könyvek mellett fellelhető néhány igen hasznos, alapanyag ismeretre építő könyv is, ezeket szívesen lapozza a kicsi és a kamasz egyaránt.

Konyha eszközpark

Apró kézbe apróbb eszközök illenek. Ahogy létezik gyerekolló, úgy beszerezhető kicsiny sodrófa, kisebb habverő, amely megkönnyíti a pöttöm gasztromunkás életét. A nagyobbaknak is találni sok olyan eszközt, ami a rutint képes helyettesíteni, mint például a fűszervágó olló, amely a nagyanyáink gyors, deszkairtó mozdulatait egy nyisszantással képes kiváltani.

6+1 KÖNNYEN ELKÉSZÍTHETŐ GASZTROAJÁNDÉK KARÁCSONYRA >>>

Mesés formák, gyerekeknek és gyermeklelkű felnőtteknek

Egy igazán jól felszerelt konyhában soha nem lehet elég kiszúró forma, így minden évben meg van a helye az újabb és újabb hóembereknek, rénszarvasoknak, fenyőfáknak és azoknak a hópelyheknek, amelyeknek merőben más a mintázata az előző évben kapotthoz képest. Ezeknek az apróságoknak a gyerekek is örülnek, nem csak kiszúrni szeretik a tésztát, hanem szívesen dekorálják is a formára szabott karácsonyi kekszeket .

Még egyszerűbb a dolgunk, ha a most oly divatos sütipecséttel vagy toastpecséttel ajándékozzuk meg a családi-, baráti körbe tartozó lelkes gasztroifjakat. A jópofa, szezonális szöveggel felvértezett kekszek a következő évben akár a mi ajándékaink is lehetnek.

5 SZUPER KARÁCSONYI AJÁNDÉK A GASZTRONÓMIA SZERELMESEINEK >>>

Szintén helyes ajándék lehet a kissé öncélú, de a sütögetéshez akár kedvet is csináló speciális gofrisütő vagy palacsintasütő beszerzése, ahol a végeredményként elkészülő tésztáról Hello Kitty somolyog vagy épp Miki egér kacsint ránk.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.