A pezsgő keletkezésének közkedvelt történetét mindenki ismeri. Dom Perignon apát és a buborékokkal pettyezett bor legendája minden pohár pezsgőben ott lebeg, pedig – a parafadugók tanúsága alapján – már az ókorban is készítettek (ha nem is akkora szakértelemmel, mint később) habzó borokat.
A pezsgő sokáig csak az ünnepek itala volt, de lassacskán beszivárgott a hétköznapokba is, s ha nem is úgy kerül elénk, mint egy pohár bor, már nem csak szilveszterkor pukkannak a pezsgős dugók. A honi pezsgőgyártás pedig egyre több borászat számára fontos, sőt vannak olyan borászatok, akiknek új utat nyitott a világban az általuk készített pezsgő. Ezeknek a borászatoknak köszönhetően egyre szélesebb a magyar pezsgőpaletta, van miből válogatni.
A Törley Pezsgőpincészet termékei mellett, számtalan borvidéken találni már olyan pincészeteket, amelyek kisebb-nagyobb tételben állítanak elő pezsgőt is. A nagyobb mértékre a legjobb példa a nemzetközi pezsgőversenyeken is szép sikereket elérő Kreinbacher. A somlói mintabirtok 2014-ben debütált négy pezsgőjével, amelyeket somlói alapborokból, Christian Forget champagne-i pezsgőmester instrukciói alapján, Méthode Traditionnelle módszerrel készítettek. A módszer lényege, hogy a pezsgőt palackban erjesztik és abban is érlelik. A Kreinbacher pezsgők azóta is töretlen népszerűségnek örvendenek.
A dél-balatoni szőlőtőkék és a híres budafoki pezsgős pincék együtt adják azt, amitől a Garamvári Pincészet pezsgői olyan egyedülállóak lesznek. Garamvári Vencel huszonöt éves múlttal rendelkező pincészetében számos nagy formátumú pezsgő található, amelyek közül kedvünk szerint válogathatunk. Izgalmas tételük a pinot noirból készült rosé pezsgő.
A tokaji borvidéken is készülnek jobbnál-jobb pezsgők, például a Sauska Pincészet pezsgői, amelyek 2011 óta vannak jelen a piacon. A Sauska pezsgőkre jellemző, hogy kisebb részben fahordóban erjesztve, majd hagyományos módon palackban másoderjesztve készülnek. A Garamvári pincészet mellett, itt is találkozhatunk a kínálatban rosé pezsgővel, igaz itt a pinot noir egy kis chradonnay-val házasítva kerül palackba. Szintén a tokaji borvidéken, Tarcalon készül a Kikelet Pincészet pezsgője, amelyet Berecz Stéphanie és Zsolt negyvenöt éves tőkékről szüretelt hárslevelűből készít.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.