Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Karácsony

Lencse nélkül nincs újév: gyors lencsekrémes tészta, hogy 2024-ben se legyen üres a zsebed

Unod a főzeléket és a levessel sem bajlódnál, de lencsét jó lenne enni? Mutatunk egy nagyon-nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető fogást, ami tökéletes ebéd vagy vacsora lesz az új esztendő első napján.

A lencsekrémes tészta tényleg rövid idő alatt összedobható, nincs szükség arra, hogy hosszan időzz a konyhában, így egy nagyobb buli után, kicsit fáradtan sem okoz majd gondod az elkészítése.

Nemcsak finom, hanem egyszerűen, gyorsan elkészíthető a lencsekrémes fusili / Recept és fotó: Vidék íze magazin
Nemcsak finom, hanem egyszerűen, gyorsan elkészíthető a lencsekrémes fusili / Recept és fotó: Vidék íze magazin


Hozzávalók:

  • 40 dkg fusili
  • 25 dkg lencse
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 2-3 babérlevél
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma

Elkészítése:

  1. Sóval, babérral, fokhagymával, egészben hagyott vöröshagymával ízesített vízben megfőzzük a lencsét. A babérlevelet kidobjuk. Kiveszünk belőle egy kis merőkanálnyi egész lencsét. A többit a hagymákkal együtt összeturmixoljuk, annyi főzővízzel, hogy sűrű pürét kapjunk.
  2. Sós vízben kifőzzük a tésztát, rászedjük a krémre. Hozzáadjuk a félretett, egészben hagyott lencsét, beleforgatjuk a félbevágott paradicsomot, és máris tálalhatjuk.

(Borítókép: Vidék íze magazin)

Ajánljuk még:

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.