Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Minestrone recept
Minestrone
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mákos guba  recept
Mákos guba
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Ha anyagi jólétre vágysz jövőre, akkor, a babona szerint, nem kell mást tenned, csak szilveszter este vagy újévkor jól belakni lencsével - ami, sokak szerencséjére - nem csak főzelék formában fogyasztható. Egy kis lencse-történelem, szuper receptekkel körítve!
Régi ismerős

Az egyik legismertebb zöldségnövényt közel 8000 éve termesztik, már az egyiptomi fáraósírokban is megtalálták a maradványait. Származási helyét tekintve elmondható, hogy a Földközi-tenger keleti medencéjéből származik.

A lencsében sok a kalcium, a foszfor, a magnézium, található benne vas, kálium is
A lencsében sok a kalcium, a foszfor, a magnézium, található benne vas, kálium is
Milyen fajtái léteznek?

Míg hazánkban többnyire a barna változata kerül az asztalra, addig a Földközi-tenger keleti medencéjében, a Közel-Keleten, valamint Indiában a vörös az igazán elterjedt. A karakteres ízű zöld lencsét a hagyományos francia vidéki konyha alkalmazza gyakran, míg sárga változatát elsősorban az indiaiak fogyasztják.

A vöröslencsét nem kell beáztatni, ráadásul gyorsan megfő és változatosan fűszerezhető
A vöröslencsét nem kell beáztatni, ráadásul gyorsan megfő és változatosan fűszerezhető
Milyen formában?

Bár mi főként főve, leves vagy főzelék formájában fogyasztjuk, számos országban, például Ázsiában, előszeretettel használják liszt formájában: különféle lepényeket sütnek az őrleményből.

A dahl kedvelt indiai kísérője a lencselisztből sütött vékony kenyérféleség, a ropogós poppadom
A dahl kedvelt indiai kísérője a lencselisztből sütött vékony kenyérféleség, a ropogós poppadom
Miért hasznos?

Bár a lencse megdolgoztatja a gyomrot, ugyanakkor rendkívül egészséges: 1 bögrényi mennyiségből készült étel a felnőttek számára ajánlott napi folsavszükséglet csaknem 90%-át fedezi.

LEGYETEK GAZDAGOK AZ ÚJÉVBEN: A LEGJOBB LENCSÉS ÉTELEK EGY HELYEN! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.