Csupacsokis brownie
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Hagymás rostélyos
Klasszikus stíriai metélt
Epres blondie
Körömpörkölt csülökkel
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Rakott zöldbab darált hússal
Krémes spenótfőzelék
Dödölle - az eredeti recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus kuglóf
Mézes-mustáros csirkemell
Dubarry-csirkemell
Tojásos nokedli fejes salátával
Vadas marha
Finomfőzelék
Karácsony

Melengető sülthagyma-leves, a hideg napok egyszerű, 30 perces finomsága

Így készül a melengető, villámgyors sülthagyma-leves /Fotó és recept: Vidék íze magazin
A vöröshagymánál nincs is jobb immunerősítő a téli időszakban. Fogyaszthatjuk nyersen, készülhet belőle tea vagy főétel, de mennyei leves is! Ha nem szereted a krémleveseket, akkor ez a melengető sülthagyma-leves csak rád vár, hogy elkészítsd! Mutatjuk a receptet.

Az őszi és a téli időszakban sok levest eszünk, ugyanis a hidegből betérve nagyon jól tud esni a finom, ízletes és forró folyadék, benne a számtalan zöldséggel és vagy hússal, esetleg tésztával. Még inkább melengető lesz a leves, és szó szerint belülről fűt minket, ha olyan alapanyagokat használunk, melyek melegítő hatással bírnak. Ilyenek többek között a hagymafélék is!

Így készül a melengető, villámgyors sülthagyma-leves /Fotó és recept: Vidék íze magazin
Így készül a melengető, villámgyors sülthagyma-leves /Fotó és recept: Vidék íze magazin

Ha nem szeretnél hosszú ideig a tűzhely mellett állni, de szeretnél enni egy tányér finom, meleg levest, és nem vágysz a zacskós gyorsételekre, akkor a sülthagyma-levest neked találták ki! Mutatjuk, hogyan készül!

Így készül a 30 perces, melengető sülthagyma-leves kakukkfüves krutonnal!

Hozzávalók:

  • 4 db nagyobb vöröshagyma
  • 1 db kisebb póréhagymadarab
  • 3 ek. olívaolaj
  • 2 dl fehérbor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 l zöldségalaplé
  • 1 kk. szárított vagy 2-3 ág friss kakukkfű
  • 1 ek. keményítő
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • pár szelet toastkenyér
  • 1-2 marék félkemény sajt
  • bors

Elkészítés:

  1. Meghámozzuk és felszeleteljük a hagymákat. Az olívaolajon megdinszteljük. Öt perc párolás után felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a kakukkfüvet, és 20 percig főzzük.
  2. A keményítőt kis hideg vízben elkeverjük, besűrítjük vele a levest. Beleöntjük a bort, még egyszer felforraljuk. Végül megszórjuk összevágott petrezselyem zöldjével.
  3. Toastkenyérből süteménykiszúróval csillagokat vágunk, tepsire tesszük. Megszórjuk bőven reszelt sajttal, és grill alatt rápirítunk.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.