Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Karácsony

Melengető sülthagyma-leves, a hideg napok egyszerű, 30 perces finomsága

Így készül a melengető, villámgyors sülthagyma-leves /Fotó és recept: Vidék íze magazin
A vöröshagymánál nincs is jobb immunerősítő a téli időszakban. Fogyaszthatjuk nyersen, készülhet belőle tea vagy főétel, de mennyei leves is! Ha nem szereted a krémleveseket, akkor ez a melengető sülthagyma-leves csak rád vár, hogy elkészítsd! Mutatjuk a receptet.

Az őszi és a téli időszakban sok levest eszünk, ugyanis a hidegből betérve nagyon jól tud esni a finom, ízletes és forró folyadék, benne a számtalan zöldséggel és vagy hússal, esetleg tésztával. Még inkább melengető lesz a leves, és szó szerint belülről fűt minket, ha olyan alapanyagokat használunk, melyek melegítő hatással bírnak. Ilyenek többek között a hagymafélék is!

Így készül a melengető, villámgyors sülthagyma-leves /Fotó és recept: Vidék íze magazin
Így készül a melengető, villámgyors sülthagyma-leves /Fotó és recept: Vidék íze magazin

Ha nem szeretnél hosszú ideig a tűzhely mellett állni, de szeretnél enni egy tányér finom, meleg levest, és nem vágysz a zacskós gyorsételekre, akkor a sülthagyma-levest neked találták ki! Mutatjuk, hogyan készül!

Így készül a 30 perces, melengető sülthagyma-leves kakukkfüves krutonnal!

Hozzávalók:

  • 4 db nagyobb vöröshagyma
  • 1 db kisebb póréhagymadarab
  • 3 ek. olívaolaj
  • 2 dl fehérbor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 l zöldségalaplé
  • 1 kk. szárított vagy 2-3 ág friss kakukkfű
  • 1 ek. keményítő
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • pár szelet toastkenyér
  • 1-2 marék félkemény sajt
  • bors

Elkészítés:

  1. Meghámozzuk és felszeleteljük a hagymákat. Az olívaolajon megdinszteljük. Öt perc párolás után felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a kakukkfüvet, és 20 percig főzzük.
  2. A keményítőt kis hideg vízben elkeverjük, besűrítjük vele a levest. Beleöntjük a bort, még egyszer felforraljuk. Végül megszórjuk összevágott petrezselyem zöldjével.
  3. Toastkenyérből süteménykiszúróval csillagokat vágunk, tepsire tesszük. Megszórjuk bőven reszelt sajttal, és grill alatt rápirítunk.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.