Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Minestrone recept
Minestrone
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Csörögefánk recept
Csörögefánk
A húsvéti asztal szinte megköveteli a maga édes, kelt tésztáját. A legtöbben kalácsot sütnek az ünnepre, de ha van kedvünk, akkor érdemes tovább kalandozni a kelt tészták világában, s más finomságokat is sütni.

A húsvéti kalács az ünnep elmaradhatatlan kelléke. A sütéshez adunk némi ötletet, sőt, ha valami különlegeset készítenétek idén, a következő kelttészta-receptekből érdemes kipróbálnotok akár mind a négyet. Húsvéti kalácskülönlegességek következnek!

A húsvéti kalácskoszorú az ünnepi asztal dísze
A húsvéti kalácskoszorú az ünnepi asztal dísze

Kalácskoszorú

Igaz, nem mindenki rajong a kissé édes, puhán foszlós kelt tészta és a húsvéti sonka párosításáért, ám a kalácsnak adott esetben nem feltétlenül kell csak ezt a szerepet betöltenie: a szépen megfont kalácsokat dekorációnak is felhasználhatjuk. Kalácskoszorút tehetünk az asztal közepére, ültethetünk bele hímes tojást, az ünnepnek megfelelően kedvünk szerint dekorálhatjuk cukorgyöngyökkel, aszalt gyümölcsökkel, csonthéjasokkal, de egy kis cukormáz is nyugodtan mehet a kalácsfény helyére/tetejére.

Csodálatosan finom húsvét reggeli lehet a briós
Csodálatosan finom húsvét reggeli lehet a briós

Briós húsvétra is

A briós nagyon klassz választás lehet húsvétkor is. Süthetjük nagy briósformában, kuglófformában, kenyérnek való vekniformában szintén készülhet, de az a legjobb, ha egyszemélyes, kontyos kis briósokat készítünk, amelyeket mindenki a maga kedvére fogyaszthat, hús mellé vagy csak a reggeli/délutáni kávéhoz. A briós általában édesebb, mint a kalács, éppen ezért, ha a sonka mellé készítenénk, akkor feltétlen vegyünk vissza a tésztához adandó cukor mennyiségéből.

Az angolok kedvenc húsvéti kelt kalácsa a hot cross bun
Az angolok kedvenc húsvéti kelt kalácsa a hot cross bun

Hot cross bun, az angol húsvéti süti

Az angolok húsvéti kelt tésztája, a hot cross bun mutatós és finom választás lehet, ha már unjuk a kalácsot. A zsemlék édes, sűrű kelt tésztájában nagyobb mennyiségű aszalt gyümölcsöt szokás elrejteni, de ha valaki nem szereti a mazsolát, vagy csak nem vágyik aszalt gyümölcsre a tésztában, akkor nyugodtan készítheti anélkül, vagy akár egy kevés csokicseppel, tört csonthéjasokkal is pótolhatja. A formát és a textúrát megtartva, nyugodtan kikísérletezhetjük a hot cross bun sós változatát is, amelybe a zöldfűszerek mellett akár apróra vágott sonkát is tehetünk.

Rongyos kiflit vagy croissant-t is süthetünk húsvétra
Rongyos kiflit vagy croissant-t is süthetünk húsvétra

Rongyos kifli

A húsvéti szünet láblógatós reggeleit megédesíthetjük egy tepsi rongyos kiflivel, amit nemcsak édesen, lekvárral vagy vajjal kínálhatunk, hanem kicsit sósra hangolva, akár a tavaszi medvehagymás, snidlinges sajtkrémet vagy a házi körözöttet is kínálhatjuk vele. A rongyos kiflit tölthetjük, ha édesre hangolt tésztával dolgozunk, akkor kerülhet bele csokoládé, sűrűbb (mondjuk tavalyelőtti) lekvár, mogyorókrém vagy darált, cukrozott dió, mandula, mák, esetleg gesztenyepüré is. Ha nem teszünk cukrot a tésztába, akkor a maradék sonkától kezdve szinte bármit belecsomagolhatunk.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.