Kaszinótojás franciasalátával recept
Kaszinótojás franciasalátával
Fanta szelet egyszerűen recept
Fanta szelet egyszerűen
Klasszikus kocsonya recept
Klasszikus kocsonya
Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Diós és mákos bejgli egyszerűen
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Karácsonyi bejgli recept
Karácsonyi bejgli
Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Pihe-puha mézeskalács recept
Pihe-puha mézeskalács
30 perces sajtos rúd recept
30 perces sajtos rúd
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mákos guba  recept
Mákos guba
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Forralt bor egyszerűen recept
Forralt bor egyszerűen
Kókuszgolyó pofonegyszerűen recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen
Praktikus

Felejtsd el a klasszikus zsemlemorzsát: ha ezzel panírozol, extra ropogós lesz a bunda

A panír nemcsak kellemes textúrát ad a húsoknak, halaknak, zöldségeknek, hanem az így elkészített étel ízét is picit különlegesebbé teszi. Leggyakrabban a liszt, tojás, zsemlemorzsa hármast használjuk, de más alapanyagokkal is csodás eredményt érhetünk el.

A panírozás – megfelelően előkészítve a húsokat, zöldségeket – lehetővé teszi, hogy egy belül igazán szaftos, kellemes, kívül ropogós ételt kapjunk végeredményként. Nagyanyáink, anyáink a panírozáshoz szinte mindig zsemlemorzsát használtak, használnak, ám még izgalmasabbá tehetjük a panírozott ételeket, ha a zsemlemorzsát zabpehellyel helyettesítjük.

A gyerekek imádni fogják az extra ropogós bundájú csirkehúst / Fotó: Shutterstock
A gyerekek imádni fogják az extra ropogós bundájú csirkehúst / Fotó: Shutterstock

Ezt kétféleképpen is megtehetjük: az első esetben teljesen lecseréljük a zsemlemorzsát, és csak apró szemű zabpehelybe hempergetjük az előzőleg lisztbe és tojásba forgatott húst, halat vagy zöldséget. Ebben az esetben extra ropogós lesz a végeredmény.

A másik megoldás, ha a zabpelyhet ledaráljuk, és ebbe az apró szemcsés, szinte már liszt állagú zabpehelybe vonjuk be az előzőleg tojásba áztatott húst, halat vagy zöldséget. Ekkor sokkal lágyabb, mégis ropogós lesz a végeredmény.

Te hogyan készítenéd el a zabpelyhes bundát?

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.