A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Minestrone recept
Minestrone
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Húsvét

Különleges fogás a húsvéti asztalon: tárkonyos bárányraguleves krumpligombóccal

Az ünnepi menü központi eleme általában nem a leves, pedig az első fogás nagyon is meghatározó az étkezésben, hiszen vele indul a fogások sora. Ez a leves nem fog csalódást okozni.

A tárkonyos levest sokan szeretik, húsvétkor mi más is kerülne bele, mint bárány. Ehhez a húshoz is remekül illik a tárkony frissítő íze, a puha krumpligombóc pedig tovább gazdagítja a levest. És ha már húsvét: a végén félbevágott főtt tojásokkal díszíthetjük a fogást. Mutatjuk is a pontos receptet.

Tárkonyos bárányraguleves krumpligombóccal (Fotó: Vidék íze archívum)
Tárkonyos bárányraguleves krumpligombóccal (Fotó: Vidék íze archívum)

Tárkonyos bárányraguleves krumpligombóccal

Hozzávalók:
A leveshez:

  • 3 fej vöröshagyma
  • zsiradék
  • 60 dkg bárányhús (lapocka)
  • 1 ek. szárított tárkony
  • 3 db babérlevél
  • bors
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db karalábé
  • ¼ db zeller
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db kezeletlen citrom

A gombóchoz:

  • 2 db burgonya
  • 2-3 ek. liszt
  • bors

Elkészítése:

  1. Finomra vágjuk a vöröshagymát, majd egy nagyobb fazékban egy kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a kisebb kockákra felvágott húst, rámorzsoljuk a tárkonyt, hozzádobjuk a babérleveleket, sózzuk, borsozzuk, és elkezdjük főzni. Ha elfövi a levét, mindig öntünk rá egy kis vizet. Félidőben hozzáadjuk a meghámozott, apró kockákra vágott zöldségeket is.
  2. Közben egy másik fazékban héjastól megfőzzük a két krumplit a gombóchoz. Még tűzforrón meghámozzuk, áttörjük, kiterítjük, hagyjuk, hogy kigőzölődjön. Ha már csak langyos, hozzákeverünk annyi lisztet, hogy jól formázható legyen a massza, sóval és borssal ízesítjük. Apró gombócokat gyúrunk belőle.
  3. Ha már puha a hús, a levest felöntjük bő egyliternyi vízzel, és ha felforrt, kicsire állítjuk a lángot, és kifőzzük benne a gombócokat. Végül hozzákeverjük a leveshez az összevágott petrezselymet, valamint a citrom lereszelt héját, és egy-két evőkanálnyi frissen facsart citromlét.

Még több húsvéti különlegesség>>>

Borítókép: Vidék íze archívum

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.