Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Húsvét

Különleges fogás a húsvéti asztalon: tárkonyos bárányraguleves krumpligombóccal

Az ünnepi menü központi eleme általában nem a leves, pedig az első fogás nagyon is meghatározó az étkezésben, hiszen vele indul a fogások sora. Ez a leves nem fog csalódást okozni.

A tárkonyos levest sokan szeretik, húsvétkor mi más is kerülne bele, mint bárány. Ehhez a húshoz is remekül illik a tárkony frissítő íze, a puha krumpligombóc pedig tovább gazdagítja a levest. És ha már húsvét: a végén félbevágott főtt tojásokkal díszíthetjük a fogást. Mutatjuk is a pontos receptet.

Tárkonyos bárányraguleves krumpligombóccal (Fotó: Vidék íze archívum)
Tárkonyos bárányraguleves krumpligombóccal (Fotó: Vidék íze archívum)

Tárkonyos bárányraguleves krumpligombóccal

Hozzávalók:
A leveshez:

  • 3 fej vöröshagyma
  • zsiradék
  • 60 dkg bárányhús (lapocka)
  • 1 ek. szárított tárkony
  • 3 db babérlevél
  • bors
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db karalábé
  • ¼ db zeller
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db kezeletlen citrom

A gombóchoz:

  • 2 db burgonya
  • 2-3 ek. liszt
  • bors

Elkészítése:

  1. Finomra vágjuk a vöröshagymát, majd egy nagyobb fazékban egy kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a kisebb kockákra felvágott húst, rámorzsoljuk a tárkonyt, hozzádobjuk a babérleveleket, sózzuk, borsozzuk, és elkezdjük főzni. Ha elfövi a levét, mindig öntünk rá egy kis vizet. Félidőben hozzáadjuk a meghámozott, apró kockákra vágott zöldségeket is.
  2. Közben egy másik fazékban héjastól megfőzzük a két krumplit a gombóchoz. Még tűzforrón meghámozzuk, áttörjük, kiterítjük, hagyjuk, hogy kigőzölődjön. Ha már csak langyos, hozzákeverünk annyi lisztet, hogy jól formázható legyen a massza, sóval és borssal ízesítjük. Apró gombócokat gyúrunk belőle.
  3. Ha már puha a hús, a levest felöntjük bő egyliternyi vízzel, és ha felforrt, kicsire állítjuk a lángot, és kifőzzük benne a gombócokat. Végül hozzákeverjük a leveshez az összevágott petrezselymet, valamint a citrom lereszelt héját, és egy-két evőkanálnyi frissen facsart citromlét.

Még több húsvéti különlegesség>>>

Borítókép: Vidék íze archívum

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.