Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Puncstorta  recept
Puncstorta
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Húsvét

Különleges fogás a húsvéti asztalon: tárkonyos bárányraguleves krumpligombóccal

Az ünnepi menü központi eleme általában nem a leves, pedig az első fogás nagyon is meghatározó az étkezésben, hiszen vele indul a fogások sora. Ez a leves nem fog csalódást okozni.

A tárkonyos levest sokan szeretik, húsvétkor mi más is kerülne bele, mint bárány. Ehhez a húshoz is remekül illik a tárkony frissítő íze, a puha krumpligombóc pedig tovább gazdagítja a levest. És ha már húsvét: a végén félbevágott főtt tojásokkal díszíthetjük a fogást. Mutatjuk is a pontos receptet.

Tárkonyos bárányraguleves krumpligombóccal (Fotó: Vidék íze archívum)
Tárkonyos bárányraguleves krumpligombóccal (Fotó: Vidék íze archívum)

Tárkonyos bárányraguleves krumpligombóccal

Hozzávalók:
A leveshez:

  • 3 fej vöröshagyma
  • zsiradék
  • 60 dkg bárányhús (lapocka)
  • 1 ek. szárított tárkony
  • 3 db babérlevél
  • bors
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db karalábé
  • ¼ db zeller
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db kezeletlen citrom

A gombóchoz:

  • 2 db burgonya
  • 2-3 ek. liszt
  • bors

Elkészítése:

  1. Finomra vágjuk a vöröshagymát, majd egy nagyobb fazékban egy kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a kisebb kockákra felvágott húst, rámorzsoljuk a tárkonyt, hozzádobjuk a babérleveleket, sózzuk, borsozzuk, és elkezdjük főzni. Ha elfövi a levét, mindig öntünk rá egy kis vizet. Félidőben hozzáadjuk a meghámozott, apró kockákra vágott zöldségeket is.
  2. Közben egy másik fazékban héjastól megfőzzük a két krumplit a gombóchoz. Még tűzforrón meghámozzuk, áttörjük, kiterítjük, hagyjuk, hogy kigőzölődjön. Ha már csak langyos, hozzákeverünk annyi lisztet, hogy jól formázható legyen a massza, sóval és borssal ízesítjük. Apró gombócokat gyúrunk belőle.
  3. Ha már puha a hús, a levest felöntjük bő egyliternyi vízzel, és ha felforrt, kicsire állítjuk a lángot, és kifőzzük benne a gombócokat. Végül hozzákeverjük a leveshez az összevágott petrezselymet, valamint a citrom lereszelt héját, és egy-két evőkanálnyi frissen facsart citromlét.

Még több húsvéti különlegesség>>>

Borítókép: Vidék íze archívum

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.