Kaszinótojás franciasalátával recept
Kaszinótojás franciasalátával
Tiramisu egyszerűen recept
Tiramisu egyszerűen
Lencseleves gazdagon recept
Lencseleves gazdagon
Kókuszgolyó pofonegyszerűen recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen
A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Klasszikus töltött káposzta recept
Klasszikus töltött káposzta
Szilveszteri malacsült recept
Szilveszteri malacsült
Franciasaláta (alaprecept) recept
Franciasaláta (alaprecept)
Lencseleves kolbásszal recept
Lencseleves kolbásszal
Mézes-sörös sült oldalas recept
Mézes-sörös sült oldalas
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Kaszinótojás franciasalátával recept
Kaszinótojás franciasalátával
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Lencsefőzelék recept
Lencsefőzelék
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Újévi lencsefőzelék recept
Újévi lencsefőzelék
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Virslis lencsesaláta recept
Virslis lencsesaláta
A csodálatos észak-amerikai ország nemcsak kultúrájáról híres, hanem gasztronómiájáról is. Ott van mindjárt a chili con carne, a quesadilla, a huevos rancheros, na meg a nálunk is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő guacamole, alias avokádókrém. Ehhez gyűjtöttünk most össze ellenállhatatlan recepteket. Csak győzzetek válogatni közöttük!

A guacamole azték eredetű, pikáns étel, a mexikói konyha mindennapos fogása, de egész Amerikában és a világ számos országában kedvelik. Különféle receptek szerint készítik. Az alapváltozatban – természetesen ez a legnépszerűbb – az avokádó élénkzöld húsát, apróra vágott fehér hagymát, koriandert, csilit, paradicsomot és citrom vagy lime kifacsart levét pépesítik, majd a hűtőbe teszik, hogy az ízek összeérjenek. A paradicsomot és a paprikát pépesítés előtt akár meg is lehet főzni. Az alapanyagok előkészítése során érdemes utolsónak hagyni az avokádót, hogy ne oxidálódjon a húsa.

Az elkészült pépet mártogatósként vagy salátaként eszik leggyakrabban. Mexikóban legtöbbször panqueque (palacsinta) vagy tortilla (kukoricalepény) darabkákat kínálnak a guacamole mellé, azokat beletunkolva fogyasztják. Mexikó északi területein egy kicsit másképp készítik: ott tejjel, tejszínnel vagy vízzel hígítják az elkészült avokádókrémet, és mártásként kínálják húsok és köretek mellé.

Összeállításunkban 8 szuper receptet találtok. Érdemes szép sorjában elkészíteni és végigkóstolni mindet!

AVOKÁDÓKRÉM 

Avokádókrém /Fotó: Mindmegette
Avokádókrém /Fotó: Mindmegette

FŰSZERES AVOKÁDÓKRÉM

AVOKÁDÓKRÉM (GUACAMOLE) GYORSAN

AVOKÁDÓKRÉM LAKTÓZMENTESEN

AVOKÁDÓKRÉM TEJFÖLLEL

AVOKÁDÓKRÉM PARADICSOMMAL

EGYSZERŰ AVOKÁDÓKRÉM

GUACAMOLE (VENDÉGVÁRÓ AVOKÁDÓKRÉM)

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.