Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mákos guba  recept
Mákos guba
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Praktikus

5 meglepő dolog, amire használhatod a turmixgépet!

Ebből a szuperhasznos kis gépből sokkal többet kihozhatunk, sőt, rengeteg időt megspórolhatunk a használatával!

1. Zöldségaprításra fel!

A legkézenfekvőbb és legegyértelműbb haszna a turmixgépnek, hogy a kézi aprításra szánt idő töredéke alatt, tisztán, egyszerűen, biztonságosan és precízen végzi el a munkát helyettünk, vagyis a megfelelő méretű darabokra vágja a zöldségeket és gyümölcsöket. Erre máris két lehetőséget kínálkozik.

A száraz aprítás a kis mennyiségű zöldségek esetében működik. Egyszerűen csak kapcsoljuk lassú fokozatra a gépet (minél kisebb a sebesség, annál durvábbra aprít), majd dobjuk bele a zöldségeket.

Vizes aprítás: Ha nagyobb mennyiségű zöldséget szeretnénk aprítani, például egy fej káposztát vagy karfiolt, tegyük a gépbe a nagy darabokra vágott zöldséget, öntsük fel vízzel, majd addig járassuk a gépet, amíg el nem érjük a kívánt textúrát.

2. Készítsünk alternatív "tejeket"!

Akár laktózérzékenység, akár a növényi tejitalok iránti szeretet áll is a háttérben, az gép most is a barátunk! Az üzletben kapható tejek kétség kívül nagyon finomak, és megvenni is nagyon egyszerű őket, mégis felmerülhet bennünk, hogy szükségünk van-e a bennük lévő cukorra, emulgeálószerekre, tartósítószerekre, hogy az árukról már ne is beszéljünk. Itt a lehetőség, hogy elkészítsük a sajátunkat, ráadásul nagyon egyszerűen! Minden olyan turmixgép, ami képes nagyon magas fokozaton működni, össze tudja aprítani és dolgozni a magvakat vízzel, ezzel pedig el is készült kedvenc krémes, ízletes italunk, amelyet müzlihez, smoothie-khoz is használhatunk. A jól ismert szóján túl bátran kísérletezzünk dióval, kesudióval vagy mogyoróval, adjunk hozzá vaníliavelőt, egy pici agavészirupot vagy szirupot, és máris egyedi ízkombinációt hozunk létre.

3. őröljünk magokból lisztet

Aki számára ismerősen hangzik a gluténmentes diéta, abban a gluténmentes lisztekre való vadászat nehézségei, és ezen termékek árai is bizonyára nyomot hagyott. Pedig ezeket egyszerűen és olcsón is elkészíthetjük otthon például rizsből, quinoából vagy akár búzából is, ha alkalmas rá a mixerünk. Töltsük meg a turmixgép edényének tartáját a kiválasztott alapanyaggal, és a sebességet fokozatosan emelve készítsük el a lisztet.

4. használjuk robotgép helyett

A nagyteljesítményű turmixgépek arról híresek, hogy nagyjából mindent képesek porrá őrölni, valamint, hogy annyira sokoldalúak, hogy egyes folyamatokban kiváltható velük a hagyományos robotgépek használata. Alacsony fokozaton járatva remek pesto-t és salsaszószt készíthetünk a nekünk tetsző texturában – ráadásul ehhez előzőleg nem kell kézzel aprítgatni semelyik hozzávalót, tehát megint időt spórolunk. Ha tovább járatjuk a gépet, krémes, selymes szószokat, mogyoróvajat és hummuszt is készíthetünk. Az sem elhanyagolható tényező, hogy sokkal egyszerűbb elmosni a turmixgépet, mint a robotgépet.

5. Gyúrjunk vele tésztát

Spóroljuk meg a tésztagyúrás fáradalmait! A turmixgép erős késeinek segítségével könnyű összeállítani a pizzák, vagy akár a kenyerek tésztáját is. Az aprító arra is képes, hogy könnyeddé, levegőssé tegye a tésztát, hogy az majd jól megdagadhasson a sütőben. Először a száraz, majd a nedves hozzávalókat dolgozzuk össze benne, és addig hagyjuk járni a késeket, amíg össze nem áll a tésztalabda.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.