A máj kedvelt alapanyag, ami viszonylag olcsó, és sokféleképpen elkészíthető. Ettől függetlenül vannak, akik úgy gondolják, hogy mivel méregtelenítő szervről van szó, nem kellene megenni. Valójában a máj nem raktározza a mérgeket, csak kiválasztja, így fogyasztása semmiképpen nem káros – sőt, mivel tápanyagokban gazdag, érdemes beiktatni az étrendbe.
A máj az egyik leggyakrabban fogyasztott belsőség, nem véletlenül: könnyen elérhető, egyszerűen elkészíthető és olcsó. Leginkább a sertés- és a csirkemáj fogy, de népszerű a sertésmáj is, míg a liba- és kacsamáj már egyre inkább luxusnak számít, hiszen ezeknek az ára igencsak borsos. A máj A- D-vitaminban, illetve vasban, rézben, cinkben, mangánban és szelénben gazdag.
Ha nincs ötleted, hogy mit készíts vacsorára, a sült máj remek választás! A máj, mint minden étel, attól lesz száraz, ha túlsütik. Mivel zsírtartalma kevés, így a puhaságát a nedvességtartalma biztosítja. Ahhoz, hogy tuti finom legyen a végeredmény, érdemes a nyers, megmosott és papírtörlővel szárazra törölt májat cukros tejben áztatni, ettől ugyanis lédús lesz. Ugyanígy működik a hagyma is: vágd fel a hagymát és keverd el a májjal. Hagyd állni sütés előtt legalább egy órát: a hagyma lédússá, szaftossá és még ízletesebbé teszi a májat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.