Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Puncstorta  recept
Puncstorta
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Holstein szelet recept
Holstein szelet
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
PR

Így lesz tökéletesen ropogós a bacon

bacon
Szendvicsbe, hamburgerbe, rántotta mellé vagy akár salátába - a bacon szinte minden formában mennyei. De néha előfordul, hogy a vágyott ropogós, mégis húsos bacon helyett néhol égett, néhol nyers, olajos szalonnát szedünk ki a serpenyőből. Ha azonban a következő tippeket betartod, garantált a tökéletes íz és állag!

HA SERPENYŐBEN SÜTÖD...

Tedd a baconöket a serpenyőbe (a legjobb az öntöttvas serpenyő) még azelőtt, hogy bekapcsolnád a tűzhelyet. Ezután alacsony, vagy legfeljebb közepes lángon kezdd el melegíteni. A bacon szép lassan elkezdi kiengedni a benne található zsírokat, majd egyre hangosabban sercegni kezd - ha már serceg, fordítsd át a másik oldalára. Süsd mindkét oldalát egyenletesen addig, amíg tökéletesen ropogós nem lesz. Ha elkészült, a serpenyőből kivéve helyezd őket papírtörlőre, és itasd le róluk a zsírt.

HA A SÜTŐBEN SÜTÖD...

Ez a legjobb választás akkor, ha nagyobb adag bacont szeretnél készíteni, hiszen egy tepsiben több szalonna fér el, mint a serpenyőben - ráadásul a tűzhelyet is szabadon hagyod, így közben mást is készíthetsz. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, és tedd rá a szalonnákat egy fóliával/sütőpapírral borított tepsire. 15-20 percig süsd őket, majd ha elkészültek, szedd ki őket egy papírtörlővel bélelt tálba, hogy ne ússzanak a zsírban.

HA A MIKRÓBAN SÜTÖD...

Egy mikrózható tálat bélelj ki 4 réteg papírtörlővel, majd helyezd rá a bacon szeleteket (Csak 1 rétegben), és még 2 réteg papírtörlővel takard le őket, hogy beszívják a felesleges zsírt. A szalonnákat a legmagasabb fokozaton mikrózd 1 percig (ha nem sültek meg teljesen, akkor további 30 másodpercig). Miután elkészült, szedd ki a szeleteket a tányérodra, és már kész is!

+1 tipp: Válassz cukormentes bacont!

Cukormentes bacon?! De miért lenne benne cukor? A legtöbb kereskedelmi forgalomban kapható bacon érlelése során cukrot adnak a páchoz a teltebb, teljesebb íz elérése érdekében. Ennek mennyisége markánkként változik, de általában 0,5-1g között ingadozik 100g termékben, amely valóban nem jelentős mennyiség, de pár szelet bacon egy otthon főzött vacsorának csak egy eleme. A sok kicsi sokra megy elve alapján egy egészséges, zöldségben és friss húsban gazdag étkezés során akár egy gombóc fagylaltnyi cukorral is növelhetjük kalóriabevitelünket, gyakorlatilag észrevétlenül.

Íme, 3 zseniális baconös finomság:

GYORS BABLEVES BACONNEL

Hozzávalók:

  • 10 dkg bacon
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 4 ek sűrített paradicsom
  • 1l zöldségleves-alaplé
  • bors
  • 40 dkg fehérbab konzerv

Elkészítése:

Egy lábasban aranyszínűre pirítjuk a felkockázott szalonnát. Ezután kiszedjük, és félretesszük.

A visszamaradt zsiradék 3/4-ét kiöntjük, majd a maradékon megpirítjuk a megtisztított és felaprított vöröshagymát és fokhagymát, valamint a répát.

Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, felöntjük az alaplével, és felforraljuk. Ezután megsózzuk, megborsozzuk, és közepes lángon addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.

Lehúzzuk a bablevest a tűzről, és botmixerrel pürésítjük. Végül beleforgatjuk a leszűrt babot, és forralunk rajta egyet.

A ropogós bacon szalonnával megszórva tálaljuk. Friss kenyér illik hozzá.

SONKÁS-SAJTOS RAKOTT CSIRKEMELL

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell
  • 1 kk só
  • 1 mk bors
  • 8 szelet bacon
  • 8 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 15 dkg trappista
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 8 szelet pulykasonka
  • 2 dl tejföl
  • 1 mk őrölt bors

Elkészítése:

A csirkemellet kisebb szeletekre vágjuk, kicsit ki is klopfolhatjuk. A szeleteket sózzuk, borsozzuk. A sajtokat lereszeljük és összekeverjük.

Egy mélyebb sütőformát kiolajozunk, kibélelünk bacon szeletekkel úgy, hogy a szélein kilógjanak. Erre fektetünk egy sor csirkemellet, majd egy sor sonkát, megkenjük vékonyan tejföllel és gazdagon megszórjuk a reszelt sajttal.

Ezt ismételjük még kétszer. Végül a kilógó bacon szeleteket visszahajtjuk rá, hogy szépen befedje az egészet.

Előmelegített sütőben, 180 fokon, fóliával letakarva 20 percig sütjük. Ekkor eltávolíthatjuk a fóliát, hogy a teteje is jól megpiruljon. Így még 15 percig sütjük. Ha készre sült, vegyük ki a sütőből, várjuk meg míg hűl egy kicsit, majd a formából kifordítva szeletelhetjük tetszés szerint.

SAJTOS TÉSZTA BACONNEL SÜTVE

Hozzávalók:

  • 1,3 l tej
  • 50 dkg szarvacska tészta
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg cheddar sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • bors
  • 2 csomag bacon

Elkészítése:

A tejet egy magasabb falú serpenyőbe öntjük és felmelegítjük. Beleöntjük a tésztát és folyamatos keverés mellett fogkeményre főzzük. Ha beszívta a tészta a tejet, de még nagyon keménynek találjuk, akkor öntsünk még hozzá. A tészta akkor jó, ha fogkemény és kicsit krémes.

Ha a tészta megfőtt, akkor rászórjuk a vajat és a reszelt sajtokat. Sózzuk, borsozzuk és addig keverjük, míg a sajt el nem olvad benne. Egy tűzálló edényt vajjal kikenünk és eligazítjuk benne a tésztát.

A bacont kisebb kockákra vágjuk, rászórjuk a tésztára, majd megszórjuk reszelt sajttal a tetejét. 170 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a bacon és a sajt megpirul a tetejére.


Nincs más hátra, mint megkóstolni egy prémium minőségű bacont, lehetőleg olyat, amely nem találkozott cukorral, mézzel vagy fruktózzal és a császárszalonna kizárólag a sótól és a bükkfa füstöléstől nyert zamatot. Csak rajtad áll, hogy a reggelidet, ebédedet, vagy a grillpartidat dobod fel ezzel a sokoldalúan felhasználható finomsággal. (X)

A cikk elkészítését a Gierlinger támogatta.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.