Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
PR

Vöröstől a sárgáig - lencse kisokos

Vöröstől a sárgáig - lencse kisokos
A lencse kiváló energiaforrás, ráadásul gazdag fehérjében, rostokban és vasban. Bár általában a barna változatát fogyasztjuk, érdemes kipróbálni a többi típust is.

Barna: A legkedveltebb fajta lapos, kerek szemű. Főzés előtt több órára vagy akár egy egész éjszakára ajánlott beáztatni. A belőle készülő ételeket (pl. főzeléket, levest) ízesítse babérlevéllel, vörös- és fokhagymával, fűszerpaprikával, de illik hozzá a borsikafű és a citrom is.

Vöröstől a sárgáig - lencse kisokos
Vöröstől a sárgáig - lencse kisokos

LENCSEFŐZELÉK RECEPT, ITT !
LENCSELEVES RECEPTET, ITT TALÁLSZ!


Vörös
: Az ázsiai konyha fontos alapanyaga. Apró szemű, héj nélküli fajta, így áztatás nélkül is pépes állagúvá fő 10-20 perc alatt. Raguként, levesbetétként fogyasztható. Ízesítse római köménnyel, fekete mustármaggal, korianderrel, kurkumával.

Vöröstől a sárgáig - lencse kisokos
Vöröstől a sárgáig - lencse kisokos

PARADICSOMOS VÖRÖSLENCSE-KRÉMLEVES RECEPT!


Zöld:
A franciaországi Le Puy környékén kétezer éve termesztik, ezért puyi lencsének is nevezik. Enyhén borsos ízű, a hagyományos fajtáknál kisebb és gömbölyűbb. Áztatás nélkül 25 perc alatt megpuhul, és nem fő szét. Használható pl. salátákba. Jól illik hozzá a friss kakukkfű.

Vöröstől a sárgáig - lencse kisokos
Vöröstől a sárgáig - lencse kisokos



Fekete: Kaviárlencsének is nevezik, mert igen apró szemű, akár a beluga ikra. Nem kell beáztatni, és főzés közben nem esik szét fénylő, feszes héja miatt. Salátához, leveshez, hidegtálhoz, illetve köretnek is felhasználható. Nem kíván sok fűszert.

Vöröstől a sárgáig - lencse kisokos
Vöröstől a sárgáig - lencse kisokos

FEKETELENCSE-SALÁTA CSIRKEMELLEL


Sárga:
Főzés előtt legalább 2 órára érdemes beáztatni, így 25 perc alatt megpuhul. Mutatós köret készíthető belőle élénk színének köszönhetően. Íze enyhén diós, édeskés. Curryporral ízesíthető.

Vöröstől a sárgáig - lencse kisokos
Vöröstől a sárgáig - lencse kisokos


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.