Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Mákos guba  recept
Mákos guba
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
PR

Vöröstől a sárgáig - lencse kisokos

Vöröstől a sárgáig - lencse kisokos
A lencse kiváló energiaforrás, ráadásul gazdag fehérjében, rostokban és vasban. Bár általában a barna változatát fogyasztjuk, érdemes kipróbálni a többi típust is.

Barna: A legkedveltebb fajta lapos, kerek szemű. Főzés előtt több órára vagy akár egy egész éjszakára ajánlott beáztatni. A belőle készülő ételeket (pl. főzeléket, levest) ízesítse babérlevéllel, vörös- és fokhagymával, fűszerpaprikával, de illik hozzá a borsikafű és a citrom is.

Vöröstől a sárgáig - lencse kisokos
Vöröstől a sárgáig - lencse kisokos

LENCSEFŐZELÉK RECEPT, ITT !
LENCSELEVES RECEPTET, ITT TALÁLSZ!


Vörös
: Az ázsiai konyha fontos alapanyaga. Apró szemű, héj nélküli fajta, így áztatás nélkül is pépes állagúvá fő 10-20 perc alatt. Raguként, levesbetétként fogyasztható. Ízesítse római köménnyel, fekete mustármaggal, korianderrel, kurkumával.

Vöröstől a sárgáig - lencse kisokos
Vöröstől a sárgáig - lencse kisokos

PARADICSOMOS VÖRÖSLENCSE-KRÉMLEVES RECEPT!


Zöld:
A franciaországi Le Puy környékén kétezer éve termesztik, ezért puyi lencsének is nevezik. Enyhén borsos ízű, a hagyományos fajtáknál kisebb és gömbölyűbb. Áztatás nélkül 25 perc alatt megpuhul, és nem fő szét. Használható pl. salátákba. Jól illik hozzá a friss kakukkfű.

Vöröstől a sárgáig - lencse kisokos
Vöröstől a sárgáig - lencse kisokos



Fekete: Kaviárlencsének is nevezik, mert igen apró szemű, akár a beluga ikra. Nem kell beáztatni, és főzés közben nem esik szét fénylő, feszes héja miatt. Salátához, leveshez, hidegtálhoz, illetve köretnek is felhasználható. Nem kíván sok fűszert.

Vöröstől a sárgáig - lencse kisokos
Vöröstől a sárgáig - lencse kisokos

FEKETELENCSE-SALÁTA CSIRKEMELLEL


Sárga:
Főzés előtt legalább 2 órára érdemes beáztatni, így 25 perc alatt megpuhul. Mutatós köret készíthető belőle élénk színének köszönhetően. Íze enyhén diós, édeskés. Curryporral ízesíthető.

Vöröstől a sárgáig - lencse kisokos
Vöröstől a sárgáig - lencse kisokos


A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.