Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Minestrone recept
Minestrone
Praktikus

Eddig tuti, hogy rosszul pucoltad a kivit – íme a világmegváltó praktika

Kivi /Fotó: Shutterstock
Kivit már biztosan pucoltatok ti is. Ám ha úgy gondoljátok, hogy a megfelelő, pontosabban a legegyszerűbb technikát alkalmazzátok, akkor több mint valószínű, hogy most tudunk mutatunk egy sokkal jobbat.

A kivit számtalan módon megpucolhatjuk. Nekiláthatunk egy klasszikus hámozóval, késsel, esetleg egy kanállal is, ám ezekkel az eszközökkel könnyen elfaraghatjuk a gyümölcs javát, ha nincs meg a megfelelő kézügyességünk hozzá.

Ezt a pucolási technikát a vitaminok, rostok és antioxidánsok megtartása miatt mellőzd /Fotó: Shutterstock
Ezt a pucolási technikát a vitaminok, rostok és antioxidánsok megtartása miatt mellőzd /Fotó: Shutterstock

Azonban jó leszögezni, hogy a kivit nem kell minden áron megpucolni annak elfogyasztása előtt. Bőven elegendő, ha egy tiszta, erősebb mosogatószivaccsal ledörzsöljük a szőröket a barnás héjáról, és már ehetjük is.

Ennek a technikának egyik nem elhanyagolandó előnye, hogy a kivi pucolása így sokkal kevesebb időt fog igénybe venni, nem faragjuk el a gyümölcs értékes húsát arról nem beszélve, hogy így a héjában rejlő rostoktól, vitaminokkal és antioxidánsoktól sem fosztjuk meg szervezetünket.

Egyébként nem ez az egyetlen praktikus módja a kivi pucolásának. Az alábbi videóból, ami Bridgets Healthy Kitchen csatornáján került közkincsre, számtalan megoldás közül válogathatunk. Az, hogy melyiket alkalmazzátok, az már csak rajtatok múlik, hiszen az összes opció működik. A mosogatószivacsos megoldásnál azonban nincs jobb, hiszen a kivi héja háromszor több antioxidánst tartalmaz, mint a gyümölcs húsa.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.