A kivit számtalan módon megpucolhatjuk. Nekiláthatunk egy klasszikus hámozóval, késsel, esetleg egy kanállal is, ám ezekkel az eszközökkel könnyen elfaraghatjuk a gyümölcs javát, ha nincs meg a megfelelő kézügyességünk hozzá.
Azonban jó leszögezni, hogy a kivit nem kell minden áron megpucolni annak elfogyasztása előtt. Bőven elegendő, ha egy tiszta, erősebb mosogatószivaccsal ledörzsöljük a szőröket a barnás héjáról, és már ehetjük is.
Ennek a technikának egyik nem elhanyagolandó előnye, hogy a kivi pucolása így sokkal kevesebb időt fog igénybe venni, nem faragjuk el a gyümölcs értékes húsát arról nem beszélve, hogy így a héjában rejlő rostoktól, vitaminokkal és antioxidánsoktól sem fosztjuk meg szervezetünket.
Egyébként nem ez az egyetlen praktikus módja a kivi pucolásának. Az alábbi videóból, ami Bridgets Healthy Kitchen csatornáján került közkincsre, számtalan megoldás közül válogathatunk. Az, hogy melyiket alkalmazzátok, az már csak rajtatok múlik, hiszen az összes opció működik. A mosogatószivacsos megoldásnál azonban nincs jobb, hiszen a kivi héja háromszor több antioxidánst tartalmaz, mint a gyümölcs húsa.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.