Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Hogy lesz ízletesebb és porhanyósabb a csirkemell, mitől lesz tökéletes a rántás, és hogyan kerüljük el az olajszagot a lakásban? Összegyűjtöttünk néhány egyszerű tippet, melyeket minden háziasszonynak ismernie kell.
Finom hússzaft

Keverj össze 1 csészényi híg kávét 1 evőkanál marhahúslevessel, adj hozzá 1 fej felkockázott vöröshagymát és némi frissen felaprított rozmaringot. Locsold ezzel a páccal a sült húst!

Reszelt citromhéj

Akár a kifacsart citrom héját is lereszelheted, ha előbb nejlonzacskóba téve lefagyasztod a citrusfélét a mélyhűtőben.

Tökéletes rántás

Nem lesz csomós a rántás, ha 1 csipet sót is teszel bele.

Még porhanyósabb

Sokan nem kedvelik a szárnyasok mellehúsát, mert száraznak érzik azt. Ha felhasználás előtt néhány órára fűszeres (pl. fokhagymás) tejbe áztatod, nemcsak szaftosabb, hanem teltebb, gazdagabb ízű is lesz a belőle készített fogás.

Ne tedd a hűtőbe!

Az olívaolaj hidegen préselt ugyan, mégsem bírja a fagyoskodást! A hűtőbe állítva kifehéredik, a növényi részecskék az üveg aljára süllyednek, ráadásul az olaj értékes E-vitamin-tartalma is elvész. Tárold sötét helyen, 10-16 fokon, így a hatóanyagai akár 1 évig is megmaradnak.

Viszlát, zsírszag!

Ha zsírban vagy olajban sült húst, illetve krumplit készítesz, egy kis edényben mindig tegyél a tűzhely mellé némi fehér ecetet, mert ez segít „megkötni” a kellemetlen zsírszagot.

Sárgarépa-Trükk

Szép élénk színt ad a húslevesnek, ha egy kevés zsiradékon megpirítasz egy szál felkarikázott vagy lereszelt sárgarépát, majd az egészet felöntöd egy pici vízzel, és a leveshez szűröd. A megmaradt párolt répát add salátához vagy a főzelékhez.

5 KONYHAI TRÜKK, AMIT MINDEN HÁZIASSZONYNAK ISMERNIE KELL! >>>
CSUKLÁSRA CUKROT, EKCÉMÁRA ZABKÁSÁT - 5 SZUPER TRÜKK, AMIRŐL TUDNOD KELL! >>>
SZUPER TIPPEK A FIÓKBAN KALLÓDÓ CSOKI FELHASZNÁLÁSÁRA >>>
3+1 HASZNOS KONYHAI PRAKTIKA, AMIT JÓ TUDNI >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.