Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Minestrone recept
Minestrone
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Hogy lesz ízletesebb és porhanyósabb a csirkemell, mitől lesz tökéletes a rántás, és hogyan kerüljük el az olajszagot a lakásban? Összegyűjtöttünk néhány egyszerű tippet, melyeket minden háziasszonynak ismernie kell.

Finom hússzaft

Keverj össze 1 csészényi híg kávét 1 evőkanál marhahúslevessel, adj hozzá 1 fej felkockázott vöröshagymát és némi frissen felaprított rozmaringot. Locsold ezzel a páccal a sült húst!

Reszelt citromhéj

Akár a kifacsart citrom héját is lereszelheted, ha előbb nejlonzacskóba téve lefagyasztod a citrusfélét a mélyhűtőben.

Tökéletes rántás

Nem lesz csomós a rántás, ha 1 csipet sót is teszel bele.

Még porhanyósabb

Sokan nem kedvelik a szárnyasok mellehúsát, mert száraznak érzik azt. Ha felhasználás előtt néhány órára fűszeres (pl. fokhagymás) tejbe áztatod, nemcsak szaftosabb, hanem teltebb, gazdagabb ízű is lesz a belőle készített fogás.

Ne tedd a hűtőbe!

Az olívaolaj hidegen préselt ugyan, mégsem bírja a fagyoskodást! A hűtőbe állítva kifehéredik, a növényi részecskék az üveg aljára süllyednek, ráadásul az olaj értékes E-vitamin-tartalma is elvész. Tárold sötét helyen, 10-16 fokon, így a hatóanyagai akár 1 évig is megmaradnak.

Viszlát, zsírszag!

Ha zsírban vagy olajban sült húst, illetve krumplit készítesz, egy kis edényben mindig tegyél a tűzhely mellé némi fehér ecetet, mert ez segít „megkötni” a kellemetlen zsírszagot.

Sárgarépa-Trükk

Szép élénk színt ad a húslevesnek, ha egy kevés zsiradékon megpirítasz egy szál felkarikázott vagy lereszelt sárgarépát, majd az egészet felöntöd egy pici vízzel, és a leveshez szűröd. A megmaradt párolt répát add salátához vagy a főzelékhez.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.