Keverj össze 1 csészényi híg kávét 1 evőkanál marhahúslevessel, adj hozzá 1 fej felkockázott vöröshagymát és némi frissen felaprított rozmaringot. Locsold ezzel a páccal a sült húst!
Akár a kifacsart citrom héját is lereszelheted, ha előbb nejlonzacskóba téve lefagyasztod a citrusfélét a mélyhűtőben.
Nem lesz csomós a rántás, ha 1 csipet sót is teszel bele.
Sokan nem kedvelik a szárnyasok mellehúsát, mert száraznak érzik azt. Ha felhasználás előtt néhány órára fűszeres (pl. fokhagymás) tejbe áztatod, nemcsak szaftosabb, hanem teltebb, gazdagabb ízű is lesz a belőle készített fogás.
Az olívaolaj hidegen préselt ugyan, mégsem bírja a fagyoskodást! A hűtőbe állítva kifehéredik, a növényi részecskék az üveg aljára süllyednek, ráadásul az olaj értékes E-vitamin-tartalma is elvész. Tárold sötét helyen, 10-16 fokon, így a hatóanyagai akár 1 évig is megmaradnak.
Ha zsírban vagy olajban sült húst, illetve krumplit készítesz, egy kis edényben mindig tegyél a tűzhely mellé némi fehér ecetet, mert ez segít „megkötni” a kellemetlen zsírszagot.
Szép élénk színt ad a húslevesnek, ha egy kevés zsiradékon megpirítasz egy szál felkarikázott vagy lereszelt sárgarépát, majd az egészet felöntöd egy pici vízzel, és a leveshez szűröd. A megmaradt párolt répát add salátához vagy a főzelékhez.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.