Ahhoz, hogy valóban hatékonyan takaríthasd, fontos tudnod, hogy milyen anyagból készült a lap, amin dolgozol. Például ha kő, gránit vagy márvány pultod van, bizonyos tisztítószereket nem is használhatsz. A savas tisztítószerek ugyanis károsíthatják ezeket az anyagokat, a sérüléseken pedig könnyedén megtelepedhetnek a mikroorganizmusok. A kőből készült konyhai felületet ráadásul bizonyos időközönként érdemes tömítő spray-vel átfújni, hogy megelőzd a főzés, tálalás során kiömlő anyagok beszívódását.
Ha megtaláltad a megfelelő tisztítószert, olvasd el figyelmesen a címkén található használati utasítást. A legtöbb tisztító- és fertőtlenítőszert néhány percig hagyni kell hatni, mielőtt letörölnéd. De az is előfordulhat, hogy hígítani kell a vegyszert, és az sem mindegy, hogy nedves vagy száraz felületre kell ráönteni, ráfújni. A lényeg: várd meg, míg aktiválódik a benne lévő hatóanyag!
Arról se feledkezz meg, hogy ha bármi van a pulton – kenyérpirító, tároló edények, kosarak, stb. – akkor azokat takarítás előtt tedd félre. Ha nem mozdítod el ezeket a tárgyakat, az ételmorzsák és más, kiömlött anyagok egyre csak gyűlnek alattuk. Később ezeket az odaragadt, régi foltokat nagyon nehéz lesz eltávolítani...
Végül, amikor lemostad a port, az ételmaradékot, az előkészületek és a főzés során keletkezett koszt, töröld szárazra a pultot. Ha kihagyod ezt lépést, és a levegőre bízod a szárítást, foltos maradhat a felülete.
Ha elkerülöd ezeket a hibákat, nem kell attól tartanod, hogy megsérül a munkapadod és minden takarítás után ragyogóan tiszta lesz a konyhapultod!
Olvasd el ezeket a cikkeket is:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.