Mézes-mustáros csirkemell
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus kuglóf
Vadas marha
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Tárkonyos csirkeraguleves
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kínai szezámmagos csirke
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagymás rostélyos
Zsemlegombóc
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus stíriai metélt
Dubarry-csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kapros tökfőzelék virslivel
Tojásos nokedli fejes salátával
Krémes spenótfőzelék
Mákos guba
Praktikus

Ezért kell villával felverni a tojást a rántottához!

Tojásrántotta
Minden konyhában készül rántotta, a kérdés csak az: hogyan? A végeredmény szempontjából állítólag az sem mindegy, mivel verjük fel a tojást.

EGYSZERŰEN BONYOLULT

A rántotta elkészítéséhez mindössze tojásra, sóra és némi zsiradékra van szükség. Ennek ellenére egyike azoknak az ételeknek – hasonlóan a húsleveshez vagy a sült csirkéhez – amit szinte mindenki máshogy készít: vannak, akik kis tejet, tejfölt vagy vizet kevernek a felvert tojásba, mások szerint egyenesen bűn hozzáadni bármit is a tojáshoz. Aztán vannak olyan rántottarajongók, akik hirtelen, magas hőfokon sütik meg a tojást, mások meg pont ellenkezőleg: az alacsony sütési hőmérsékletre esküsznek. És akadnak olyanok is, akik mikróban készítik el a maguk rántottáját...

Mindenkinek megvan tehát a saját jól bevált receptje, mint ahogy az is, hogyan veri fel a tojásokat. Eláruljuk: többnyire úgy, ahogy otthon a szüleink tették.

A tojások felveréséhez szigorúan villát használjunk, soha ne habverőt, a túl sok levegő ugyanis árt a rántottának/ Fotó: Shutterstock
A tojások felveréséhez szigorúan villát használjunk, soha ne habverőt, a túl sok levegő ugyanis árt a rántottának/ Fotó: Shutterstock

HABVERŐ KONTRA VILLA

Habverővel alaposabban el lehet vegyíteni a fehérjét és a sárgáját, ezért sokan a habverőért nyúlnak, ha rántottát készítenek. Villával felverve krémesebb, lágyabb lesz, állítják mások. Nos, a Fine Dining Lovers videója szerint csakis villával szabad felhabosítani a tojásokat, ha igazán finom rántottát szeretnénk enni. Habverővel ugyanis túl sok levegőbuborék jut a tojásba, amitől a végeredmény gumiszerű lesz.

HOGY IS VAN EZ?

A videóban elhangzott állítások ellentmondanak mindannak, amit eddig a rántottakészítésről tanultunk: nevezetesen hogy a levegőtől lesz a rántotta légies és könnyű, ezért akár a botmixert is bevethetjük a tojásfelveréshez.

Ki folyósan, ki átsütve, de a jól elkészített tojásrántottát mindenki szereti/ Fotó: Shutterstock
Ki folyósan, ki átsütve, de a jól elkészített tojásrántottát mindenki szereti/ Fotó: Shutterstock

Hogy kinek van igaza? Ezt nekünk magunknak kell eldönteni úgy, hogy kipróbáljuk mindkét módszert.

Olvasd el ezeket a cikkeket is:


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.