Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Praktikus

Ezért kell villával felverni a tojást a rántottához!

Tojásrántotta
Minden konyhában készül rántotta, a kérdés csak az: hogyan? A végeredmény szempontjából állítólag az sem mindegy, mivel verjük fel a tojást.

EGYSZERŰEN BONYOLULT

A rántotta elkészítéséhez mindössze tojásra, sóra és némi zsiradékra van szükség. Ennek ellenére egyike azoknak az ételeknek – hasonlóan a húsleveshez vagy a sült csirkéhez – amit szinte mindenki máshogy készít: vannak, akik kis tejet, tejfölt vagy vizet kevernek a felvert tojásba, mások szerint egyenesen bűn hozzáadni bármit is a tojáshoz. Aztán vannak olyan rántottarajongók, akik hirtelen, magas hőfokon sütik meg a tojást, mások meg pont ellenkezőleg: az alacsony sütési hőmérsékletre esküsznek. És akadnak olyanok is, akik mikróban készítik el a maguk rántottáját...

Mindenkinek megvan tehát a saját jól bevált receptje, mint ahogy az is, hogyan veri fel a tojásokat. Eláruljuk: többnyire úgy, ahogy otthon a szüleink tették.

A tojások felveréséhez szigorúan villát használjunk, soha ne habverőt, a túl sok levegő ugyanis árt a rántottának/ Fotó: Shutterstock
A tojások felveréséhez szigorúan villát használjunk, soha ne habverőt, a túl sok levegő ugyanis árt a rántottának/ Fotó: Shutterstock

HABVERŐ KONTRA VILLA

Habverővel alaposabban el lehet vegyíteni a fehérjét és a sárgáját, ezért sokan a habverőért nyúlnak, ha rántottát készítenek. Villával felverve krémesebb, lágyabb lesz, állítják mások. Nos, a Fine Dining Lovers videója szerint csakis villával szabad felhabosítani a tojásokat, ha igazán finom rántottát szeretnénk enni. Habverővel ugyanis túl sok levegőbuborék jut a tojásba, amitől a végeredmény gumiszerű lesz.

HOGY IS VAN EZ?

A videóban elhangzott állítások ellentmondanak mindannak, amit eddig a rántottakészítésről tanultunk: nevezetesen hogy a levegőtől lesz a rántotta légies és könnyű, ezért akár a botmixert is bevethetjük a tojásfelveréshez.

Ki folyósan, ki átsütve, de a jól elkészített tojásrántottát mindenki szereti/ Fotó: Shutterstock
Ki folyósan, ki átsütve, de a jól elkészített tojásrántottát mindenki szereti/ Fotó: Shutterstock

Hogy kinek van igaza? Ezt nekünk magunknak kell eldönteni úgy, hogy kipróbáljuk mindkét módszert.

Olvasd el ezeket a cikkeket is:


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.