Kozáksapka recept
Kozáksapka
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Praktikus

Ezt az egy hozzávalót soha ne hagyd ki a házi limonádéból!

A limonádé akkor a legfinomabb, ha mi magunk készítjük el
A limonádé akkor a legfinomabb, ha mi magunk készítjük el. Így ugyanis olyan gyümölcsöket, szirupokat és persze zöldségeket, fűszereket, annyi és olyan édesítőt adhatunk hozzá, amilyet és amennyit csak szeretnénk. Ha igazán finom és különleges házi frissítőre vágysz, eláruljuk, mit ne hagyj ki belőle!

Akár az édesebb limonádét kedveled, akár fanyar ízvilágúval oltod szívesebben a szomjad, mindig adj hozzá egy kevés citromhéjat – tanácsolja a The Kitchn. A citromhéjtól különlegesebb, intenzívebb lesz a limonádé íze, ráadásul az illóolajok is bekerülnek az italba, tovább növelve selymességét, édes ízét.

A Bon Appetit szerint is a legcitromosabb limonádéhoz mindenképpen kell oleo saccharum. Mielőtt megijednél, hogy valami furcsa és szokatlan összetevőről van szó, eláruljuk, hogy ez tulajdonképpen nem más, mint citrusfélék héjából cukor felhasználásával kivont olaj. Lényegében sűrű szirup állagú citromcukor. És hogy miért kell ez a limonádéba? Amellett, hogy hasznosíthatod a citrusok héját, egyúttal erőteljesebb ízt és aromát adhatsz az italnak.

Ne csak citromlevet, citromhéjat is adj a limonádéhoz, anélkül mit sem ér/ Shutterstock
Ne csak citromlevet, citromhéjat is adj a limonádéhoz, anélkül mit sem ér/ Shutterstock

Az olajos cukor elkészítéséhez csak friss citromhéjra és cukorra van szükséged, kb. 1:2 arányban. A cukor segít kinyerni a citromhéj természetes olajait, miközben megédesíti azokat. Vágd fel a citromhéjat vékony csíkokra, tedd a héjdarabkákat egy tálba és öntsd rá a cukrot. A kezeddel néhány percig nyomkodd bele a héjakat a cukorba, majd fedd le a keveréket és hagyd állni legalább 3 órán keresztül, de legfeljebb 1 napig. Minél tovább áll, annál erősebb lesz a citrom íze. A végeredmény egy szuper, citromos szirup, amitől merészebb és erőteljesebb ízű lesz a limonádé.

Oleo saccharum bármilyen citrusfélékből készülhet: lime-ból, narancsból, mandarinból, grépfrútból. Az illatos keveréket nemcsak limonádék ízesítéséhez használhatod: salátaöntetként is szuperek, de kínálhatod fagylalthoz, keverheted koktélokba, jeges vagy forró teákba is.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.