A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Mákos guba  recept
Mákos guba
Minestrone recept
Minestrone
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Praktikus

Ezt az egy hozzávalót soha ne hagyd ki a házi limonádéból!

A limonádé akkor a legfinomabb, ha mi magunk készítjük el
A limonádé akkor a legfinomabb, ha mi magunk készítjük el. Így ugyanis olyan gyümölcsöket, szirupokat és persze zöldségeket, fűszereket, annyi és olyan édesítőt adhatunk hozzá, amilyet és amennyit csak szeretnénk. Ha igazán finom és különleges házi frissítőre vágysz, eláruljuk, mit ne hagyj ki belőle!

Akár az édesebb limonádét kedveled, akár fanyar ízvilágúval oltod szívesebben a szomjad, mindig adj hozzá egy kevés citromhéjat – tanácsolja a The Kitchn. A citromhéjtól különlegesebb, intenzívebb lesz a limonádé íze, ráadásul az illóolajok is bekerülnek az italba, tovább növelve selymességét, édes ízét.

A Bon Appetit szerint is a legcitromosabb limonádéhoz mindenképpen kell oleo saccharum. Mielőtt megijednél, hogy valami furcsa és szokatlan összetevőről van szó, eláruljuk, hogy ez tulajdonképpen nem más, mint citrusfélék héjából cukor felhasználásával kivont olaj. Lényegében sűrű szirup állagú citromcukor. És hogy miért kell ez a limonádéba? Amellett, hogy hasznosíthatod a citrusok héját, egyúttal erőteljesebb ízt és aromát adhatsz az italnak.

Ne csak citromlevet, citromhéjat is adj a limonádéhoz, anélkül mit sem ér/ Shutterstock
Ne csak citromlevet, citromhéjat is adj a limonádéhoz, anélkül mit sem ér/ Shutterstock

Az olajos cukor elkészítéséhez csak friss citromhéjra és cukorra van szükséged, kb. 1:2 arányban. A cukor segít kinyerni a citromhéj természetes olajait, miközben megédesíti azokat. Vágd fel a citromhéjat vékony csíkokra, tedd a héjdarabkákat egy tálba és öntsd rá a cukrot. A kezeddel néhány percig nyomkodd bele a héjakat a cukorba, majd fedd le a keveréket és hagyd állni legalább 3 órán keresztül, de legfeljebb 1 napig. Minél tovább áll, annál erősebb lesz a citrom íze. A végeredmény egy szuper, citromos szirup, amitől merészebb és erőteljesebb ízű lesz a limonádé.

Oleo saccharum bármilyen citrusfélékből készülhet: lime-ból, narancsból, mandarinból, grépfrútból. Az illatos keveréket nemcsak limonádék ízesítéséhez használhatod: salátaöntetként is szuperek, de kínálhatod fagylalthoz, keverheted koktélokba, jeges vagy forró teákba is.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.