Csikós tokány recept
Csikós tokány
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Puncstorta  recept
Puncstorta
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Praktikus

Panírozd be fordítva a rántott húst – nem hiszed el, mi sül ki belőle!

Rántott hús
Ha már unod a hagyományos rántott húst, mutatunk egy trükköt, melynek segítségével ugyanolyan finom lesz a bunda, de egy kicsit mégis más: próbáld ki a fordított panírozást!

A lisztben, tojásban és zsemlemorzsában megforgatott, majd hirtelen kisütött fogások igencsak népszerűek a magyar családoknál. A legtöbben ismerik és szeretik a rántott húst – de mi történik akkor, ha nem a megszokott sorrendben panírozzuk be a húst? A végeredmény pontosan olyan finom lesz, mint a hagyományos verzió – csak egy kicsit izgalmasabb.

Mutatunk is egy zseniális fordított rántott hús receptet, amit még egy kis hagymával és mustáros szósszal is felturbóztunk. Sült krumplival, burgonyapürével, párolt rizzsel vagy akár friss salátával tálalva is mennyei!

A fordított rántott hús receptje

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéshús
  • 5 dl víz
  • 4 ek ketchup
  • 3 ek mustár
  • 5 dkg margarin
  • 1 tk ételízesítő
  • só (ízlés szerint)
  • 1 fej hagyma

A panírhoz:

  • zsemlemorzsa
  • tojás
  • liszt

A sütéshez:

  • olaj

Elkészítése:

1. A húst felszeleteljük, megmossuk és kiklopfoljuk, majd besózzuk. Ezután fordított sorrendben bepanírozzuk a hússzeleteket: először a morzsába forgatjuk, majd a felvert tojásba, végül a lisztbe.

2. Bő, forró olajban hirtelen kisütjük, majd tepsibe fektetjük őket. A hagymát karikákra szeleteljük, és a húsokra tesszük.

3. A vizet, a ketchupot és a mustárt összekeverjük, hozzáadjuk az ételízesítőt és a margarint, felforraljuk, majd a húsokra öntjük.

4. Alufóliával lefedve, előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük.

Fordított rántott hús - isteni finom, megéri kipróbálni!
Fordított rántott hús - isteni finom, megéri kipróbálni!

Nyitókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.