Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Praktikus

Panírozd be fordítva a rántott húst – nem hiszed el, mi sül ki belőle!

Rántott hús
Ha már unod a hagyományos rántott húst, mutatunk egy trükköt, melynek segítségével ugyanolyan finom lesz a bunda, de egy kicsit mégis más: próbáld ki a fordított panírozást!

A lisztben, tojásban és zsemlemorzsában megforgatott, majd hirtelen kisütött fogások igencsak népszerűek a magyar családoknál. A legtöbben ismerik és szeretik a rántott húst – de mi történik akkor, ha nem a megszokott sorrendben panírozzuk be a húst? A végeredmény pontosan olyan finom lesz, mint a hagyományos verzió – csak egy kicsit izgalmasabb.

Mutatunk is egy zseniális fordított rántott hús receptet, amit még egy kis hagymával és mustáros szósszal is felturbóztunk. Sült krumplival, burgonyapürével, párolt rizzsel vagy akár friss salátával tálalva is mennyei!

A fordított rántott hús receptje

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéshús
  • 5 dl víz
  • 4 ek ketchup
  • 3 ek mustár
  • 5 dkg margarin
  • 1 tk ételízesítő
  • só (ízlés szerint)
  • 1 fej hagyma

A panírhoz:

  • zsemlemorzsa
  • tojás
  • liszt

A sütéshez:

  • olaj

Elkészítése:

1. A húst felszeleteljük, megmossuk és kiklopfoljuk, majd besózzuk. Ezután fordított sorrendben bepanírozzuk a hússzeleteket: először a morzsába forgatjuk, majd a felvert tojásba, végül a lisztbe.

2. Bő, forró olajban hirtelen kisütjük, majd tepsibe fektetjük őket. A hagymát karikákra szeleteljük, és a húsokra tesszük.

3. A vizet, a ketchupot és a mustárt összekeverjük, hozzáadjuk az ételízesítőt és a margarint, felforraljuk, majd a húsokra öntjük.

4. Alufóliával lefedve, előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük.

Fordított rántott hús - isteni finom, megéri kipróbálni!
Fordított rántott hús - isteni finom, megéri kipróbálni!

Nyitókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.