Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Minestrone recept
Minestrone
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mákos guba  recept
Mákos guba
Bizonyára te is tapasztaltad már azt a bosszantó dolgot, hogy hiába vetted frissen a salátát, pár nap alatt megpenészedett a hűtőszekrényben. Létezik azonban egy olyan trükk, amelynek segítségével hosszabb ideig megőrzi frissességét ez a népszerű zöldség.

Igazán mennyei, ha a hamburgerben ropognak a friss salátalevelek, azonban az nagyon bosszantó tud lenni, amikor a zöldség néhány nap alatt megsárgul a hűtőben, sőt, akár meg is penészedik.

Létezik egy egyszerű trükk, amelynek segítségével akár egy hétig is friss marad a hűtőben a saláta / Fotó: Shutterstock
Létezik egy egyszerű trükk, amelynek segítségével akár egy hétig is friss marad a hűtőben a saláta / Fotó: Shutterstock


Emilie Raffa kulináris szakértő szerint logikus lépés, hogy a friss salátát egyenesen a hűtőbe tesszük, de, ha nem vesszük le róla a csomagolást, akkor gyorsan megfonnyad és bevizesedik a zöldség. A szakértő zseniális tanácsával azonban, akár egy hétig is friss maradhat a saláta.

Íme a módszer!

Emilie azt javasolja, hogy engedjünk egy nagyobb tálba vizet és áztassuk be a leveleket. Ezután helyezzük a zöldséget egy tiszta konyharuhára, és jól szárítsuk meg. Fontos, hogy a szárítás nagyon alaposan történjen, hiszen az már a fentiekből is kiderült, hogy a nedvesség hatására sokkal gyorsabban megromlik a zöldség.

A helyes tároláshoz pedig, terítsünk egy konyharuhát a hűtőszekrény polcára, rakjuk rá a salátaleveleket, végül tegyünk papírtörlőt a kupac tetejére. Ha egy edénybe rakjuk a zöldséget, ott is tartsuk be az imént említett sorrendet.

Tehát, a nedvesség minimalizálása a legfontosabb ahhoz, hogy ne romoljon meg idő előtt a saláta. Emilie szerint, ez a népszerű zöldség, ezzel a pofonegyszerű trükkel, akár egy hétig is friss maradhat a hűtőben. Próbáld ki te is bátran!

Forrás: Mirror

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.