Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Puncstorta  recept
Puncstorta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Praktikus

10 perces trükk: így marad sokáig friss és ropogós a saláta

saláta / Fotó: Shutterstock
Bizonyára te is tapasztaltad már azt a bosszantó dolgot, hogy hiába vetted frissen a salátát, pár nap alatt megpenészedett a hűtőszekrényben. Létezik azonban egy olyan trükk, amelynek segítségével hosszabb ideig megőrzi frissességét ez a népszerű zöldség.

Igazán mennyei, ha a hamburgerben ropognak a friss salátalevelek, azonban az nagyon bosszantó tud lenni, amikor a zöldség néhány nap alatt megsárgul a hűtőben, sőt, akár meg is penészedik.

Létezik egy egyszerű trükk, amelynek segítségével akár egy hétig is friss marad a hűtőben a saláta / Fotó: Shutterstock
Létezik egy egyszerű trükk, amelynek segítségével akár egy hétig is friss marad a hűtőben a saláta / Fotó: Shutterstock


Emilie Raffa kulináris szakértő szerint logikus lépés, hogy a friss salátát egyenesen a hűtőbe tesszük, de, ha nem vesszük le róla a csomagolást, akkor gyorsan megfonnyad és bevizesedik a zöldség. A szakértő zseniális tanácsával azonban, akár egy hétig is friss maradhat a saláta.

Íme a módszer!

Emilie azt javasolja, hogy engedjünk egy nagyobb tálba vizet és áztassuk be a leveleket. Ezután helyezzük a zöldséget egy tiszta konyharuhára, és jól szárítsuk meg. Fontos, hogy a szárítás nagyon alaposan történjen, hiszen az már a fentiekből is kiderült, hogy a nedvesség hatására sokkal gyorsabban megromlik a zöldség.

A helyes tároláshoz pedig, terítsünk egy konyharuhát a hűtőszekrény polcára, rakjuk rá a salátaleveleket, végül tegyünk papírtörlőt a kupac tetejére. Ha egy edénybe rakjuk a zöldséget, ott is tartsuk be az imént említett sorrendet.

Tehát, a nedvesség minimalizálása a legfontosabb ahhoz, hogy ne romoljon meg idő előtt a saláta. Emilie szerint, ez a népszerű zöldség, ezzel a pofonegyszerű trükkel, akár egy hétig is friss maradhat a hűtőben. Próbáld ki te is bátran!

Forrás: Mirror

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.