Igazán mennyei, ha a hamburgerben ropognak a friss salátalevelek, azonban az nagyon bosszantó tud lenni, amikor a zöldség néhány nap alatt megsárgul a hűtőben, sőt, akár meg is penészedik.
Emilie Raffa kulináris szakértő szerint logikus lépés, hogy a friss salátát egyenesen a hűtőbe tesszük, de, ha nem vesszük le róla a csomagolást, akkor gyorsan megfonnyad és bevizesedik a zöldség. A szakértő zseniális tanácsával azonban, akár egy hétig is friss maradhat a saláta.
Emilie azt javasolja, hogy engedjünk egy nagyobb tálba vizet és áztassuk be a leveleket. Ezután helyezzük a zöldséget egy tiszta konyharuhára, és jól szárítsuk meg. Fontos, hogy a szárítás nagyon alaposan történjen, hiszen az már a fentiekből is kiderült, hogy a nedvesség hatására sokkal gyorsabban megromlik a zöldség.
A helyes tároláshoz pedig, terítsünk egy konyharuhát a hűtőszekrény polcára, rakjuk rá a salátaleveleket, végül tegyünk papírtörlőt a kupac tetejére. Ha egy edénybe rakjuk a zöldséget, ott is tartsuk be az imént említett sorrendet.
Tehát, a nedvesség minimalizálása a legfontosabb ahhoz, hogy ne romoljon meg idő előtt a saláta. Emilie szerint, ez a népszerű zöldség, ezzel a pofonegyszerű trükkel, akár egy hétig is friss maradhat a hűtőben. Próbáld ki te is bátran!
Forrás: Mirror
Borítókép: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.