Klasszikus grízgaluska leves
Tárkonyos csirkeraguleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Káposztás tészta egyszerűen
Dödölle - az eredeti recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Vadas marha
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Klasszikus stíriai metélt
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Finomfőzelék
Mézes-mustáros csirkemell
Babgulyás
Kapros tökfőzelék virslivel
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Kínai szezámmagos csirke
Klasszikus kuglóf
Hagymás rostélyos
Tojásos nokedli fejes salátával
Hogyan lesz igazán ízletes és omlós a halhús? Hogy tisztítsuk meg a halat, és hogy mossuk el utána az edényeket? Íme 6 tipp arra az esetre, ha halat kívánna a család.

1. A hal pikkelyeit sokkal könnyebben tisztíthatjuk le, ha pucolás előtt egy percig forró vízbe mártjuk.

2. Haltisztítás után nedves sóval mossunk kezet, az elveszi a kellemetlen szagot.

3. A halszag eltávolítható az edényről és az evőeszközről, ha forró, ecetes vízben mosogatjuk el őket.

4. A friss halat, ha erőteljesebb a szaga, rövid ideig áztassuk ecetes vízbe. Ettől a szaga sem lesz olyan erőteljes, ráadásul omlósabb és finomabb lesz a húsa.

5. A halhús különösen finom lesz, ha sütés előtt 10 percig tejbe áztatjuk.

6. A mélyhűtött halat - a tengerit is - tejbe áztatva olvasszuk fel. A tej megszünteti a mélyhűtés szagát, és a hal is jobb ízű lesz.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.