1. A hal pikkelyeit sokkal könnyebben tisztíthatjuk le, ha pucolás előtt egy percig forró vízbe mártjuk.
2. Haltisztítás után nedves sóval mossunk kezet, az elveszi a kellemetlen szagot.
3. A halszag eltávolítható az edényről és az evőeszközről, ha forró, ecetes vízben mosogatjuk el őket.
4. A friss halat, ha erőteljesebb a szaga, rövid ideig áztassuk ecetes vízbe. Ettől a szaga sem lesz olyan erőteljes, ráadásul omlósabb és finomabb lesz a húsa.
5. A halhús különösen finom lesz, ha sütés előtt 10 percig tejbe áztatjuk.
6. A mélyhűtött halat - a tengerit is - tejbe áztatva olvasszuk fel. A tej megszünteti a mélyhűtés szagát, és a hal is jobb ízű lesz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.