Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Minestrone recept
Minestrone
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Praktikus

Hogyan készíts serpenyőben sült spárgát?

Itt a spárgaszezon, és bár még elég borsos áron mérik a tavasz fehér, lila és zöld színben pompázó ínyencségét, egy-egy csokorral érdemes beszerezni. Sok recept közül választhatunk, ha az elkészítése mellett döntünk, de isteni finom lesz a végeredmény, ha egyszerűen serpenyőben sütjük. Mutatjuk, hogyan!

A spárga nem véletlenül a tavaszi időszak egyik kedvenc zöldsége: kevés a kalóriatartalma, ellenben bővelkedik rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban. Szezonja áprilistól június elejéig tart, ekkor juthatunk a piacokon és a boltokban friss spárgához, de a rajongóknak nem kell lemondani róla az év többi hónapjában sem: konzerv változata nagyon népszerű.

Öntöttvas serpenyőben készítve lesz igazán finom / Fotó: Shutterstock
Öntöttvas serpenyőben készítve lesz igazán finom / Fotó: Shutterstock

A spárga forró serpenyőben, kevés olajon megpárolva mély, fás ízű lesz, enyhén füstös mellékízzel. Ha szeretjük ezt az ízvilágot, itt az idő beszerezni egy öntöttvas serpenyőt – ebben lesz ugyanis igazán ütős a végeredmény. És hogy mire figyeljünk sütés közben? Íme!

Nem kell sok olaj

A karcsú spárgaszálak jól mutatnak a tányéron, így jobb, ha nem vágjuk fel. Ahhoz, hogy a spárga ne égjen meg, a sütés során folyamatosan mozgatni kell a szárakat: egy csipesz segítségével forgassuk úgy, hogy minden oldala érintkezzen a forró serpenyővel. Ha jól csináljuk, füstölni fog, de nem ég meg!

Csökkentsük a hőt, ha szükséges

Előfordulhat, hogy párolás közben csökkentei kell a hőmérsékletet, különösen, ha a spárga szárai vastagabbak. Ilyenkor ugyanis a spárga külseje jól megbarnul, de a közepe még nyers marad.

nem egyszerre sülhetnek át a szárak

Egyes szárak hamarabb átsülnek és lesznek ínycsiklandóan barnák, ezért egy csipesszel szedjük ki, amikor úgy látjuk, valamelyik spárga már tökéletes.

A sült spárga önmagában vagy köretként is isteni finom, de még számtalan finom recept közül válogathatunk. Összegyűjtöttük a mi kedvenc receptjeinket:

BACONBA TEKERT SPÁRGA>>>

SPÁRGA ROSTON SÜLT CSIRKÉVEL ÉS HOLLANDI MÁRTÁSSAL>>>

A LEGFINOMABB SPÁRGAKRÉMLEVES>>>

CSŐBEN SÜLT SPÁRGA BURGONYÁVAL>>>

SPÁRGÁS-KOLBÁSZOS PENNE>>>

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.