Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Finomfőzelék
Babgulyás
Hagymás rostélyos
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus kuglóf
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Dubarry-csirkemell
Tárkonyos csirkeraguleves
Kapros tökfőzelék virslivel
Kínai szezámmagos csirke
Mákos guba
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Kijevi csirkemell rizibizivel
Epres blondie
Csupacsokis brownie
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus grízgaluska leves
Vadas marha
Farsangi szalagos fánk
Praktikus

Hogyan készíts serpenyőben sült spárgát?

Itt a spárgaszezon, és bár még elég borsos áron mérik a tavasz fehér, lila és zöld színben pompázó ínyencségét, egy-egy csokorral érdemes beszerezni. Sok recept közül választhatunk, ha az elkészítése mellett döntünk, de isteni finom lesz a végeredmény, ha egyszerűen serpenyőben sütjük. Mutatjuk, hogyan!

A spárga nem véletlenül a tavaszi időszak egyik kedvenc zöldsége: kevés a kalóriatartalma, ellenben bővelkedik rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban. Szezonja áprilistól június elejéig tart, ekkor juthatunk a piacokon és a boltokban friss spárgához, de a rajongóknak nem kell lemondani róla az év többi hónapjában sem: konzerv változata nagyon népszerű.

Öntöttvas serpenyőben készítve lesz igazán finom / Fotó: Shutterstock
Öntöttvas serpenyőben készítve lesz igazán finom / Fotó: Shutterstock

A spárga forró serpenyőben, kevés olajon megpárolva mély, fás ízű lesz, enyhén füstös mellékízzel. Ha szeretjük ezt az ízvilágot, itt az idő beszerezni egy öntöttvas serpenyőt – ebben lesz ugyanis igazán ütős a végeredmény. És hogy mire figyeljünk sütés közben? Íme!

Nem kell sok olaj

A karcsú spárgaszálak jól mutatnak a tányéron, így jobb, ha nem vágjuk fel. Ahhoz, hogy a spárga ne égjen meg, a sütés során folyamatosan mozgatni kell a szárakat: egy csipesz segítségével forgassuk úgy, hogy minden oldala érintkezzen a forró serpenyővel. Ha jól csináljuk, füstölni fog, de nem ég meg!

Csökkentsük a hőt, ha szükséges

Előfordulhat, hogy párolás közben csökkentei kell a hőmérsékletet, különösen, ha a spárga szárai vastagabbak. Ilyenkor ugyanis a spárga külseje jól megbarnul, de a közepe még nyers marad.

nem egyszerre sülhetnek át a szárak

Egyes szárak hamarabb átsülnek és lesznek ínycsiklandóan barnák, ezért egy csipesszel szedjük ki, amikor úgy látjuk, valamelyik spárga már tökéletes.

A sült spárga önmagában vagy köretként is isteni finom, de még számtalan finom recept közül válogathatunk. Összegyűjtöttük a mi kedvenc receptjeinket:

BACONBA TEKERT SPÁRGA>>>

SPÁRGA ROSTON SÜLT CSIRKÉVEL ÉS HOLLANDI MÁRTÁSSAL>>>

A LEGFINOMABB SPÁRGAKRÉMLEVES>>>

CSŐBEN SÜLT SPÁRGA BURGONYÁVAL>>>

SPÁRGÁS-KOLBÁSZOS PENNE>>>

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.