Dödölle - az eredeti recept
Zsemlegombóc
Káposztás tészta egyszerűen
Kínai szezámmagos csirke
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus kuglóf
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus stíriai metélt
Farsangi szalagos fánk
Krémes spenótfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal
Tojásos nokedli fejes salátával
Finomfőzelék
Mákos guba
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Csupacsokis brownie
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Körömpörkölt csülökkel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Hagymás rostélyos
Új sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek.
1.

Ha a csirke- és pulykamellet egy napra fokhagymás, sós, esetleg szerecsendiós tejben áztatjuk, kirántva is omlós és puha lesz.

2.

Csirke- vagy pulykamellet szebben lehet klopfolni, ha celofán közé fogjuk: egyben marad és szép vékony lesz.

3.

A sovány húsokat panírozás előtt kenjük meg olívaolajjal, akkor sütés közben nem száradnak ki.

4.

A rántott hús sokkal finomabb lesz, ha a panírozásnál a tojásba egy kis sört is öntünk.

5.

De panírozáskor a tojásba tejet és lisztet is tehetünk, így vastagabb lesz a hús bundája.

6.

Panírozáskor, ha fogytán a tojás, de már nem érdemes egy újabbat feltörni, öntsük fel egy kis tejjel. Ugyanolyan jó!

7.

Ha a morzsa kevés, tegyünk hozzá egy kevés reszelt sajtot vagy szezámmagot. Így még változatosabb is a rántott hús!

8.

A rántott húst mindig lassú tűzön süssük, az első oldalát fedő alatt, mert így marad szép világos és puha.

9.

Fűszereket nem csak a húsokra tehetünk grillezéskor. Ha a faszénparázsra babérlevelet, rozmaringot vagy más illatos fűszereket szórunk, a húsok átveszik az aromás illatokat.

ÍGY LESZ TÖKÉLETES A GRILLPARTI - 3 EGYSZERŰ ARANYSZABÁLY >>>
7 KIPRÓBÁLT TIPP, HOGY TÖKÉLETES LEGYEN A FŐZELÉK >>>
13 ÉTEL, AMIT EDDIG ROSSZUL TÁROLTÁL! >>>
12 ÉTEL, AMIRŐL NEM GONDOLTAD, HOGY LEFAGYASZTHATÓ >>>
8 SÜTÉSI TRÜKK, HOGY TÖKÉLETES LEGYEN A PALACSINTA >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.