Ha a csirke- és pulykamellet egy napra fokhagymás, sós, esetleg szerecsendiós tejben áztatjuk, kirántva is omlós és puha lesz.
Csirke- vagy pulykamellet szebben lehet klopfolni, ha celofán közé fogjuk: egyben marad és szép vékony lesz.
A sovány húsokat panírozás előtt kenjük meg olívaolajjal, akkor sütés közben nem száradnak ki.
A rántott hús sokkal finomabb lesz, ha a panírozásnál a tojásba egy kis sört is öntünk.
De panírozáskor a tojásba tejet és lisztet is tehetünk, így vastagabb lesz a hús bundája.
Panírozáskor, ha fogytán a tojás, de már nem érdemes egy újabbat feltörni, öntsük fel egy kis tejjel. Ugyanolyan jó!
Ha a morzsa kevés, tegyünk hozzá egy kevés reszelt sajtot vagy szezámmagot. Így még változatosabb is a rántott hús!
A rántott húst mindig lassú tűzön süssük, az első oldalát fedő alatt, mert így marad szép világos és puha.
Fűszereket nem csak a húsokra tehetünk grillezéskor. Ha a faszénparázsra babérlevelet, rozmaringot vagy más illatos fűszereket szórunk, a húsok átveszik az aromás illatokat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.