Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Minestrone recept
Minestrone
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Új sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek.
1.

Ha a csirke- és pulykamellet egy napra fokhagymás, sós, esetleg szerecsendiós tejben áztatjuk, kirántva is omlós és puha lesz.

2.

Csirke- vagy pulykamellet szebben lehet klopfolni, ha celofán közé fogjuk: egyben marad és szép vékony lesz.

3.

A sovány húsokat panírozás előtt kenjük meg olívaolajjal, akkor sütés közben nem száradnak ki.

4.

A rántott hús sokkal finomabb lesz, ha a panírozásnál a tojásba egy kis sört is öntünk.

5.

De panírozáskor a tojásba tejet és lisztet is tehetünk, így vastagabb lesz a hús bundája.

6.

Panírozáskor, ha fogytán a tojás, de már nem érdemes egy újabbat feltörni, öntsük fel egy kis tejjel. Ugyanolyan jó!

7.

Ha a morzsa kevés, tegyünk hozzá egy kevés reszelt sajtot vagy szezámmagot. Így még változatosabb is a rántott hús!

8.

A rántott húst mindig lassú tűzön süssük, az első oldalát fedő alatt, mert így marad szép világos és puha.

9.

Fűszereket nem csak a húsokra tehetünk grillezéskor. Ha a faszénparázsra babérlevelet, rozmaringot vagy más illatos fűszereket szórunk, a húsok átveszik az aromás illatokat.

ÍGY LESZ TÖKÉLETES A GRILLPARTI - 3 EGYSZERŰ ARANYSZABÁLY >>>
7 KIPRÓBÁLT TIPP, HOGY TÖKÉLETES LEGYEN A FŐZELÉK >>>
13 ÉTEL, AMIT EDDIG ROSSZUL TÁROLTÁL! >>>
12 ÉTEL, AMIRŐL NEM GONDOLTAD, HOGY LEFAGYASZTHATÓ >>>
8 SÜTÉSI TRÜKK, HOGY TÖKÉLETES LEGYEN A PALACSINTA >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.