Puncstorta  recept
Puncstorta
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Csikós tokány recept
Csikós tokány
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Új sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek.
1.

Ha a csirke- és pulykamellet egy napra fokhagymás, sós, esetleg szerecsendiós tejben áztatjuk, kirántva is omlós és puha lesz.

2.

Csirke- vagy pulykamellet szebben lehet klopfolni, ha celofán közé fogjuk: egyben marad és szép vékony lesz.

3.

A sovány húsokat panírozás előtt kenjük meg olívaolajjal, akkor sütés közben nem száradnak ki.

4.

A rántott hús sokkal finomabb lesz, ha a panírozásnál a tojásba egy kis sört is öntünk.

5.

De panírozáskor a tojásba tejet és lisztet is tehetünk, így vastagabb lesz a hús bundája.

6.

Panírozáskor, ha fogytán a tojás, de már nem érdemes egy újabbat feltörni, öntsük fel egy kis tejjel. Ugyanolyan jó!

7.

Ha a morzsa kevés, tegyünk hozzá egy kevés reszelt sajtot vagy szezámmagot. Így még változatosabb is a rántott hús!

8.

A rántott húst mindig lassú tűzön süssük, az első oldalát fedő alatt, mert így marad szép világos és puha.

9.

Fűszereket nem csak a húsokra tehetünk grillezéskor. Ha a faszénparázsra babérlevelet, rozmaringot vagy más illatos fűszereket szórunk, a húsok átveszik az aromás illatokat.

ÍGY LESZ TÖKÉLETES A GRILLPARTI - 3 EGYSZERŰ ARANYSZABÁLY >>>
7 KIPRÓBÁLT TIPP, HOGY TÖKÉLETES LEGYEN A FŐZELÉK >>>
13 ÉTEL, AMIT EDDIG ROSSZUL TÁROLTÁL! >>>
12 ÉTEL, AMIRŐL NEM GONDOLTAD, HOGY LEFAGYASZTHATÓ >>>
8 SÜTÉSI TRÜKK, HOGY TÖKÉLETES LEGYEN A PALACSINTA >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.