Az eper, a szeder, a ribizli vagy a málna sajnos a hűtőben is nagyon gyorsan romlik. Áztasd ezeket ecetes vízbe, amely segít megakadályozni a penészedést. Önts rájuk annyi vizet, amennyi ellepi őket, és adj hozzá 1-2 ek ecetet. Öblítsd át, majd szétterítve hagyd megszáradni a bogyósokat. Utána mehetnek is a hűtőbe, ahol 10-12 napig biztosan kibírják majd.
Hetek alatt megpenészednek, kicsíráznak a hagymafélék? Csomagold őket papírzacskóba, amit előtte több helyen lyukassz át! A megfelelő szellőzésnek köszönhetően így akár három hónapig is megőrzik az állagukat. A friss zöldhagyma tovább marad roppanós, ha fejjel lefelé egy kevés vízzel feltöltött befőttesüvegbe állítod.
Soha ne tárold a hűtőben, mert elveszti az ízét és az aromáját. Inkább tartsd szobahőmérsékleten, szétterítve úgy, hogy ne érje direkt napfény. Ha mégis túl gyorsan érne, akkor persze beteheted pár napra a hűtőbe, de fogyasztás és felhasználás előtt hagyd szobahőmérsékleten átmelegedni.
A fejes salátát, spenótot vagy mángoldot először alaposan mosd és szárítsd meg, majd enyhén nedves konyharuhába csavarva tárold a hűtőben. Amennyiben a fridzsidere hajlamos a jegesedésre, csomagold be egy plusz nejlonzacskóba is.
Legjobb helye a hűtőszekrény középső polcának hátulján van. Itt ugyanis mindig állandó a hőmérséklet, nem úgy, mint a fridzsider ajtajában. Ha elutazol vagy szeretnél betárazni belőle, a feltört tojás egyben vagy szétválasztva is lefagyasztható. Jó tudni: hogy ne sűrűsödjön be a tojássárgája, adj hozzá egy kevés sót vagy cukrot, és enyhén keverd fel. Felhasználás előtt a hűtőszekrényben olvaszd ki egy éjszaka alatt.
Semmiképpen ne tedd be a hűtőbe, mert napokon belül megbarnul! Ahhoz, hogy ez a szabad levegőn is minél később következzen be, csomagold a szárát jó szorosan folpakba! A túlérett banánokat hámozd meg, aztán felkarikázva vagy egészben fagyaszd le. Remek fagylaltalapanyag lesz!
Ahhoz, hogy sokáig friss maradjon, előbb csomagold vászonkendőbe, és így tedd a kenyértartóba vagy annak hiányában műanyag zacskóba. Ha szeretnéd, szeletekre vágva, zacskóba téve le is fagyaszthatod. Szobahőmérsékleten olvaszd ki, majd a sütőben vagy a kenyérpirítóban melegítsd át.
Papírba tekerve, majd nyitott műanyag zacskóba téve tárold a hűtőszekrényben, így biztos nem penészedik meg, és nem is szárad ki. Az intenzív ízű érett sajtokat ne tedd citrusfélék mellé, mert átveszik egymás illatát!
A kekszeket legegyszerűbb légmentesen záródó alumíniumdobozban tárolni. A kevert tésztájú süteményeket szobahőmérsékleten, sütibúra alatt tarthatod frissen legfeljebb négy napig, de ha krém is van bennük, akkor jobb ezeket a hűtő legalsó polcán tárolni. A torta vágott feléhez illessz egy-két szelet kenyeret: felszívja a környezetből a nedvességet, így nem a tészta lesz nedves, szivacsos állagú.
Fontos, hogy az almát, a banánt és az avokádót mindig magában, a többi gyümölcstől és zöldségtől külön tárold. A brokkoli, a sárgarépa és a burgonya mehet egymás mellé a ládában, de még mindig ne keverd a többi rokonával.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.