Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Puncstorta  recept
Puncstorta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Praktikus

Így tárold az élelmiszereket, hogy frissek maradjanak

A zöldségek és a gyümölcsök nagyon egészségesek, finomak, és rengetegféle étel készíthető belőlük. Csak egy gond van velük, hogy viszonylag hamar megromlanak vagy fonnyadttá válnak. Az alábbi egyszerű praktikákkal azonban könnyebb őket tovább frissen tartani.

Nem mindent a hűtő tart frissen

A hagymát és a paradicsomot inkább ne a hűtőszekrényben tartsd, hanem valahol máshol, száraz hűvös helyen, akárcsak a burgonyát. A banánt sem érdemes a hűtőszekrényben tartani, csak ha már túlérett kezd lenni.

Mit mivel tárolj?

Az avokádó, a kivi és a paradicsom etilént termelnek, mint, ahogyan a banán is. Ezért érdemes őket távoltartani az etilénre érzékeny zöldségektől, mint a brokkoli, a sárgarépa vagy a saláta.

A burgonyát azonban nyugdtan tárolhatod együtt az almával, ugyanis együtt tovább frissek maradnak.

A húsokat és a zöldségeket-gyümölcsöket mindig a hűtőszekrény különböző részeiben tartsd.

Csomagolási praktikák a hűtőben

A salátazöldeket és a friss gyógynövényeket érdemes szorosan lezárt zsákokban vagy zacskókban tartani. A zellert tekerd alufóliába, mielőtt a hűtőbe teszed, így nem szottyad össze.

A sárgarépát, a salátát és a brokkolit pedig külön zacskóban tartsd a hűtőszekrényben és ügyelj rá, hogy száraz legyen.

Ha az ananász leveles részét levágod és fejjel lefelé teszed a hűtőbe, akkor sokkal tovább friss marad.

A műanyag tárolók helyett válasz üveget, a környezetet is véded és a frissességnek is jót tesz.

Mosás és szeletelés

A gyümölcsöket és a zöldségeket csak fogyasztás vagy elkészítés előtt mosd meg. Felvágni is csak fogyasztás előtt vágd fel. Ha valamiért mégis összevágod akkor locsolj egy kevés citromlevet a gyümölcsre, így megakadályozhatod, hogy bebarnuljon például az összevágott alma, körte, vagy avokádó.

6 BEVÁLT TIPP, MIT HOGYAN TÁROLJ A MÉLYHŰTŐBEN >>>

20 GYÜMÖLCS ÉS ZÖLDSÉG, AMIKET SOHA NE TÁROLJ EGYMÁS MELLETT - 1. RÉSZ >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.