Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Praktikus

Így tárold az élelmiszereket, hogy frissek maradjanak

A zöldségek és a gyümölcsök nagyon egészségesek, finomak, és rengetegféle étel készíthető belőlük. Csak egy gond van velük, hogy viszonylag hamar megromlanak vagy fonnyadttá válnak. Az alábbi egyszerű praktikákkal azonban könnyebb őket tovább frissen tartani.

Nem mindent a hűtő tart frissen

A hagymát és a paradicsomot inkább ne a hűtőszekrényben tartsd, hanem valahol máshol, száraz hűvös helyen, akárcsak a burgonyát. A banánt sem érdemes a hűtőszekrényben tartani, csak ha már túlérett kezd lenni.

Mit mivel tárolj?

Az avokádó, a kivi és a paradicsom etilént termelnek, mint, ahogyan a banán is. Ezért érdemes őket távoltartani az etilénre érzékeny zöldségektől, mint a brokkoli, a sárgarépa vagy a saláta.

A burgonyát azonban nyugdtan tárolhatod együtt az almával, ugyanis együtt tovább frissek maradnak.

A húsokat és a zöldségeket-gyümölcsöket mindig a hűtőszekrény különböző részeiben tartsd.

Csomagolási praktikák a hűtőben

A salátazöldeket és a friss gyógynövényeket érdemes szorosan lezárt zsákokban vagy zacskókban tartani. A zellert tekerd alufóliába, mielőtt a hűtőbe teszed, így nem szottyad össze.

A sárgarépát, a salátát és a brokkolit pedig külön zacskóban tartsd a hűtőszekrényben és ügyelj rá, hogy száraz legyen.

Ha az ananász leveles részét levágod és fejjel lefelé teszed a hűtőbe, akkor sokkal tovább friss marad.

A műanyag tárolók helyett válasz üveget, a környezetet is véded és a frissességnek is jót tesz.

Mosás és szeletelés

A gyümölcsöket és a zöldségeket csak fogyasztás vagy elkészítés előtt mosd meg. Felvágni is csak fogyasztás előtt vágd fel. Ha valamiért mégis összevágod akkor locsolj egy kevés citromlevet a gyümölcsre, így megakadályozhatod, hogy bebarnuljon például az összevágott alma, körte, vagy avokádó.

6 BEVÁLT TIPP, MIT HOGYAN TÁROLJ A MÉLYHŰTŐBEN >>>

20 GYÜMÖLCS ÉS ZÖLDSÉG, AMIKET SOHA NE TÁROLJ EGYMÁS MELLETT - 1. RÉSZ >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.