A hagymát és a paradicsomot inkább ne a hűtőszekrényben tartsd, hanem valahol máshol, száraz hűvös helyen, akárcsak a burgonyát. A banánt sem érdemes a hűtőszekrényben tartani, csak ha már túlérett kezd lenni.
Az avokádó, a kivi és a paradicsom etilént termelnek, mint, ahogyan a banán is. Ezért érdemes őket távoltartani az etilénre érzékeny zöldségektől, mint a brokkoli, a sárgarépa vagy a saláta.
A burgonyát azonban nyugdtan tárolhatod együtt az almával, ugyanis együtt tovább frissek maradnak.
A húsokat és a zöldségeket-gyümölcsöket mindig a hűtőszekrény különböző részeiben tartsd.
A salátazöldeket és a friss gyógynövényeket érdemes szorosan lezárt zsákokban vagy zacskókban tartani. A zellert tekerd alufóliába, mielőtt a hűtőbe teszed, így nem szottyad össze.
A sárgarépát, a salátát és a brokkolit pedig külön zacskóban tartsd a hűtőszekrényben és ügyelj rá, hogy száraz legyen.
Ha az ananász leveles részét levágod és fejjel lefelé teszed a hűtőbe, akkor sokkal tovább friss marad.
A műanyag tárolók helyett válasz üveget, a környezetet is véded és a frissességnek is jót tesz.
A gyümölcsöket és a zöldségeket csak fogyasztás vagy elkészítés előtt mosd meg. Felvágni is csak fogyasztás előtt vágd fel. Ha valamiért mégis összevágod akkor locsolj egy kevés citromlevet a gyümölcsre, így megakadályozhatod, hogy bebarnuljon például az összevágott alma, körte, vagy avokádó.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.