Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Minestrone recept
Minestrone
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Praktikus

Ilyen gyors fokhagyma pucolási technikát még nem láttál

Villámgyors fokhagyma pucolási technikára akadtunk a neten. Ezt érdemes megnézni és kipróbálni is!

A fokhagyma remek dolog, hiszen nem csak jó ízt kölcsönöz az ételeknek, de roppant egészséges is. A fokhagymapucolás viszont egyáltalán nem hálás feladat, bár újabb és újabb ötletek látnak napvilágot a megkönnyítésére. Ilyen például az összenyomós és összerázós módszer, ami ebben a videóban látható:

A másik bevált egyszerű módszerhez pedig csak egy nagy kés kell. A fokhagymagerezdet egy vágódeszkára tesszük, majd egy széles pengéjű kést rányomunk. Ezáltal a fokhagyma külső burka megreped és már gyerekjáték gyorsan eltávolítani.

Egy kanadai Twitter-felhasználó, Valentina Bachkarova pedig egy harmadik módszert alkalmaz vírusszerűen terjedő videójában. A kést a megfelelő helyen kell beleszúrni a hagymába és az egy pillanat alatt kivehető a héjból. Persze az sem mindegy, hogyan fogjuk a hagymát, milyen kést használunk, és pontosan hova szúrjuk. Tehát minden bizonnyal jó sokáig kell gyakorolnunk, amíg nekünk is olyan gördülékenyen és gyorsan megy majd, mint a felvételen látható. Mindenesetre a videó bámulatos, csekkoljátok le itt!

TEGYÉL FOKHAGYMÁT A PÁRNÁD ALÁ, ÉS NÉZD MEG, MI TÖRTÉNIK>>>

5 ÉRV, HOGY MIÉRT NE HASZNÁLJ FOKHAGYMAPRÉST>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.