A fokhagyma remek dolog, hiszen nem csak jó ízt kölcsönöz az ételeknek, de roppant egészséges is. A fokhagymapucolás viszont egyáltalán nem hálás feladat, bár újabb és újabb ötletek látnak napvilágot a megkönnyítésére. Ilyen például az összenyomós és összerázós módszer, ami ebben a videóban látható:
A másik bevált egyszerű módszerhez pedig csak egy nagy kés kell. A fokhagymagerezdet egy vágódeszkára tesszük, majd egy széles pengéjű kést rányomunk. Ezáltal a fokhagyma külső burka megreped és már gyerekjáték gyorsan eltávolítani.
Egy kanadai Twitter-felhasználó, Valentina Bachkarova pedig egy harmadik módszert alkalmaz vírusszerűen terjedő videójában. A kést a megfelelő helyen kell beleszúrni a hagymába és az egy pillanat alatt kivehető a héjból. Persze az sem mindegy, hogyan fogjuk a hagymát, milyen kést használunk, és pontosan hova szúrjuk. Tehát minden bizonnyal jó sokáig kell gyakorolnunk, amíg nekünk is olyan gördülékenyen és gyorsan megy majd, mint a felvételen látható. Mindenesetre a videó bámulatos, csekkoljátok le itt!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.