Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Praktikus

Ki ne dobd a paradicsom héját! Briliáns, mire tudod felhasználni

A befőzésről megmaradt paradicsomhéjból remek fűszer készíthető /Fotó: Ripost
Sokan nem szeretik a paradicsom héját az ételekben, ezért leforrázzák a gyümölcsöt és meghámozzák, mielőtt főznének vele. A paradicsom burkolata megmarad akkor is, ha befőzünk, ugyanis a passzírozón és a szűrőn fennakadnak a vékony héjak. Ahelyett, hogy a kukába dobnánk, inkább használjuk fel!

Egyre ízletesebb és édesebb paradicsomok kerülnek a boltok és zöldségesek polcaira, nem beszélve arról, hogy aki szerencsés és van kertje, annak már érik ez a gyümölcs a veteményesében. A nagy mennyiségű paradicsomból számtalan étel készíthető, legyen szó levesről vagy lecsóról, de akár el is tehetjük télire paradicsomlé vagy passzírozott paradicsom formájában. Bármelyiket is választjuk, szinte elkerülhetetlen, hogy maradjon egy kis paradicsomhéj.

A megmaradt paradicsomhéjat szárítsd és őröld meg /Fotó: Ripost
A megmaradt paradicsomhéjat szárítsd és őröld meg /Fotó: Ripost

Ne dobd ki a paradicsom héját

Egy egészen egyszerű trükkel nem várt módon hasznosíthatod a befőzés során megmaradt paradicsomhéjakat. A passzírozás után a szűrőn fennmaradt héjakat gyűjtsd össze, majd vékony rétegben terítsd el sütőpapírral kibélelt tálcán vagy sütőlapon és hagyd megszáradni. Ha tudod, tedd ki a napra, és három-négy nap alatt teljesen kiszárad. Arra figyelj, hogy éjszakára hozd be, különben a harmat miatt benedvesedhet.

A befőzésről megmaradt paradicsomhéjból remek fűszer készíthető /Fotó: Ripost
A befőzésről megmaradt paradicsomhéjból remek fűszer készíthető /Fotó: Ripost

Ha kiszáradt, akkor kávédarálóban vagy turmixgépben őröld apróra, majd tedd bele befőttes vagy csatos üvegbe és kész is a remek fűszer! Az őrölt paradicsomhéj remekül használható sült húsokhoz, ragukhoz, tésztaételekhez, vagy bármihez, aminek szeretnél egy kis paradicsomos ízt kölcsönözni. Ha felturbóznád, a paradicsomhéj-őrlemény mellé keverhetsz más fűszert is, például bazsalikomot vagy oregánót is – írja a Ripost.

Borítókép: Ripost

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.