Egyre ízletesebb és édesebb paradicsomok kerülnek a boltok és zöldségesek polcaira, nem beszélve arról, hogy aki szerencsés és van kertje, annak már érik ez a gyümölcs a veteményesében. A nagy mennyiségű paradicsomból számtalan étel készíthető, legyen szó levesről vagy lecsóról, de akár el is tehetjük télire paradicsomlé vagy passzírozott paradicsom formájában. Bármelyiket is választjuk, szinte elkerülhetetlen, hogy maradjon egy kis paradicsomhéj.
Egy egészen egyszerű trükkel nem várt módon hasznosíthatod a befőzés során megmaradt paradicsomhéjakat. A passzírozás után a szűrőn fennmaradt héjakat gyűjtsd össze, majd vékony rétegben terítsd el sütőpapírral kibélelt tálcán vagy sütőlapon és hagyd megszáradni. Ha tudod, tedd ki a napra, és három-négy nap alatt teljesen kiszárad. Arra figyelj, hogy éjszakára hozd be, különben a harmat miatt benedvesedhet.
Ha kiszáradt, akkor kávédarálóban vagy turmixgépben őröld apróra, majd tedd bele befőttes vagy csatos üvegbe és kész is a remek fűszer! Az őrölt paradicsomhéj remekül használható sült húsokhoz, ragukhoz, tésztaételekhez, vagy bármihez, aminek szeretnél egy kis paradicsomos ízt kölcsönözni. Ha felturbóznád, a paradicsomhéj-őrlemény mellé keverhetsz más fűszert is, például bazsalikomot vagy oregánót is – írja a Ripost.
Borítókép: Ripost
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.