Mákos guba  recept
Mákos guba
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Praktikus

Napi praktika: így lesz szupervékony és szakadásmentes a palacsinta

Vékony palacsinta /Fotó: Shutterstock
A legolcsóbb, legegyszerűbb és leginkább közkedvelt magyar édesség a palacsinta. Főleg a gyerekeket lehet motiválni vele, de a felnőttek is imádják, még, ha nem is szokták bevallani. Lehet édes és sós, és a töltelék is szabadon választható: a lényeg, hogy a tészta, a serpenyőbe öntve ne szakadjon, és egységnyi hozzávalókból töménytelen mennyiségű palacsintát tudjunk készíteni - ehhez pedig máris mondjuk a tippeket!

Abban megegyezhetünk, hogy a palacsintával két baj van: az egyik, hogy ha nincs jó receptünk, az első 10 percben idegbajt kapunk a szakadozó, túl vastag, odakapó tésztától. A másik: nem lehet belőle eleget csinálni. Létezik megoldás mindkét problémára!

Ha így készíted a palacsintát, biztosan nem fog elszakadni /Fotó: Shutterstock
Ha így készíted a palacsintát, biztosan nem fog elszakadni /Fotó: Shutterstock

Ha a palacsintatésztát fele tejjel és fele szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel készítjük cukor nélkül, sokkal könnyebb állagú lesz, nem ragad le, és nem utolsósorban olcsóbb az előállítása is. Kétszer annyi szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel, tej nélkül pedig még könnyebb és vékonyabb tésztát kapunk, és így még több palacsinta süthető belőle.

Palacsintatészta alaprecept:

  • 30 dkg búzaliszt
  • 2 dl szódavíz - lehet fele szóda fele tej
  • só (ízlés szerint)
  • 1 csipet cukor - elhagyható!
  • 2 db tojás
  • 2 ek olaj

Elkészítés:

  1. A hozzávalókat egy habverővel csomómentesre összekeverjük, majd a hűtőben 30 percet pihentetjük.
  2. Egy serpenyőt/palacsintasütőt olajjal vékonyan kikenünk, és az edényt felhevítjük (csak egyszer, többször nem kell, hiszen a tésztában már benne van az olaj).
  3. Egy merőkanál palacsintatésztát teszünk a felhevített serpenyőbe, mindkét oldalát megsütjük, majd egy tányérra tesszük.
  4. Tetszőleges töltelékekkel (pl. kakó, lekvár, túró, Nutella) töltjük, majd összehajtjuk és ízlés szerint porcukorral megszórva tálaljuk.

Nyitókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.