Mákos guba
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kijevi csirkemell rizibizivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Tárkonyos csirkeraguleves
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Farsangi szalagos fánk
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Klasszikus kuglóf
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Zsemlegombóc
Babgulyás
Kapros tökfőzelék virslivel
Epres blondie
Klasszikus grízgaluska leves
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Csupacsokis brownie
Hagymás rostélyos
Praktikus

Itt a tuti trükk! így nem ég le a tejbegríz

Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók, küldtetek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Most arra hoztunk egy tippet, hogy készítheted el a tejbegrízt anélkül, hogy leégne az alja.

Ha azt szeretnéd, hogy a tejbegríz még véletlenül se égjen le, akkor a tej előtt valami mást is érdemes beleönteni az edénybe!

Tipp: Nem ég le a tejbegríz, ha főzés előtt egy kis vizet töltünk a lábasba.

Az első lépés az legyen, hogy egy kevés vizet öntesz a lábasba!
Az első lépés az legyen, hogy egy kevés vizet öntesz a lábasba!

Próbáld ki a tejbegrízreceptünket! Az elkészítés folyamatát lépésről lépésre adjuk meg, érdemes pontosan e szerint elkészíteni, és isteni finom lesz!

Tejbegríz

Hozzávalók:

  • 5 dl tej
  • 2 ek cukor
  • 1 csipet só
  • 4 ek búzadara

A tetejére:

  • kakaópor (vagy fahéjas cukor vagy lekvár)

Elkészítése:

1. A tejbegríz elkészítéséhez először egy kevés vizet öntünk az edénybe, majd beleöntjük a tejet, és felforraljuk. Figyeljünk rá, nehogy kifusson.

2. A felforralt tejhez hozzáadjuk a búzadarát, és folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg sűrűsödni nem kezd. Nagyon fontos, hogy lassan forraljuk 5 percig, közben pedig kevergessük.

3. Amikor elkészült, hozzáadjuk a cukrot és a sót. Alaposan elkeverjük.

4. Tányérokba töltjük a nagyon egyszerűen és gyorsan elkészült tejbegrízt, majd forrón tálaljuk.

4. Tetejére kakaóport, fahéjas cukrot vagy lekvárt tehetünk, de kínálhatjuk ízlés szerint friss gyümölccsel vagy befőttel is.

Az egyik kedvenc reggelink! / Fotó: Shutterstock
Az egyik kedvenc reggelink! / Fotó: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.