Ha azt szeretnéd, hogy a tejbegríz még véletlenül se égjen le, akkor a tej előtt valami mást is érdemes beleönteni az edénybe!
Tipp: Nem ég le a tejbegríz, ha főzés előtt egy kis vizet töltünk a lábasba.
Próbáld ki a tejbegrízreceptünket! Az elkészítés folyamatát lépésről lépésre adjuk meg, érdemes pontosan e szerint elkészíteni, és isteni finom lesz!
Hozzávalók:
A tetejére:
Elkészítése:
1. A tejbegríz elkészítéséhez először egy kevés vizet öntünk az edénybe, majd beleöntjük a tejet, és felforraljuk. Figyeljünk rá, nehogy kifusson.
2. A felforralt tejhez hozzáadjuk a búzadarát, és folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg sűrűsödni nem kezd. Nagyon fontos, hogy lassan forraljuk 5 percig, közben pedig kevergessük.
3. Amikor elkészült, hozzáadjuk a cukrot és a sót. Alaposan elkeverjük.
4. Tányérokba töltjük a nagyon egyszerűen és gyorsan elkészült tejbegrízt, majd forrón tálaljuk.
4. Tetejére kakaóport, fahéjas cukrot vagy lekvárt tehetünk, de kínálhatjuk ízlés szerint friss gyümölccsel vagy befőttel is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.