Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mákos guba  recept
Mákos guba
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Praktikus

Itt a tuti trükk! így nem ég le a tejbegríz

Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók, küldtetek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Most arra hoztunk egy tippet, hogy készítheted el a tejbegrízt anélkül, hogy leégne az alja.

Ha azt szeretnéd, hogy a tejbegríz még véletlenül se égjen le, akkor a tej előtt valami mást is érdemes beleönteni az edénybe!

Tipp: Nem ég le a tejbegríz, ha főzés előtt egy kis vizet töltünk a lábasba.

Az első lépés az legyen, hogy egy kevés vizet öntesz a lábasba!
Az első lépés az legyen, hogy egy kevés vizet öntesz a lábasba!

Próbáld ki a tejbegrízreceptünket! Az elkészítés folyamatát lépésről lépésre adjuk meg, érdemes pontosan e szerint elkészíteni, és isteni finom lesz!

Tejbegríz

Hozzávalók:

  • 5 dl tej
  • 2 ek cukor
  • 1 csipet só
  • 4 ek búzadara

A tetejére:

  • kakaópor (vagy fahéjas cukor vagy lekvár)

Elkészítése:

1. A tejbegríz elkészítéséhez először egy kevés vizet öntünk az edénybe, majd beleöntjük a tejet, és felforraljuk. Figyeljünk rá, nehogy kifusson.

2. A felforralt tejhez hozzáadjuk a búzadarát, és folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg sűrűsödni nem kezd. Nagyon fontos, hogy lassan forraljuk 5 percig, közben pedig kevergessük.

3. Amikor elkészült, hozzáadjuk a cukrot és a sót. Alaposan elkeverjük.

4. Tányérokba töltjük a nagyon egyszerűen és gyorsan elkészült tejbegrízt, majd forrón tálaljuk.

4. Tetejére kakaóport, fahéjas cukrot vagy lekvárt tehetünk, de kínálhatjuk ízlés szerint friss gyümölccsel vagy befőttel is.

Az egyik kedvenc reggelink! / Fotó: Shutterstock
Az egyik kedvenc reggelink! / Fotó: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.