Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Mákos guba  recept
Mákos guba
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Praktikus

Napi praktika: így őrzi meg sokáig a színét és az illatát a pirospaprika

Paprika /Fotó: Shutterstock
Olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek.

Ha téged is zavar, hogy a pirospaprika rövid idő elteltével veszít a színéből, az illatából, és a zamatából, akkor mutatunk egy szuper trükköt, amivel ezt megelőzheted!

Az őrölt pirospaprika úgy őrzi meg sokáig színét és illatát, ha néhány egész babérlevelet teszünk a tartójába. Emellett érdemes sötét, zárt helyen, kicsi, csavaros üvegekben tárolni, a fedő alá pedig fóliát tenni, hogy biztosan légmentesen záródjon. Felhasználáskor így csak kis mennyiség van elől, így a 3-4 éves pirospaprika még mindig friss, zamatos és piros színű lesz.

Ezzel a trükkel könnyen megőrizheted a paprika frissességét /Fotó: Shutterstock
Ezzel a trükkel könnyen megőrizheted a paprika frissességét /Fotó: Shutterstock

Így készíthetsz mennyei csirkepaprikást!

Hozzávalók:

1,5 kg csirke
1 fej hagyma
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
2 ek olaj
1 mk pirospaprika
1 dl tejföl
1 db tojás
2 dl tej
1 mk só
25 dkg liszt
3 dkg margarin
2 ek zsír

Elkészítése:

1. A csirkét megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk, majd megsózzuk. A hagymát meghámozzuk, finomra aprítjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk, és elnegyedeljük, a paradicsomot meghámozzuk és felkockázzuk.

2. A zsiradékot felforrósítjuk, rádobjuk a hagymát, 1 percig pirítjuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, a hagymához keverjük a pirospaprikát, felöntjük 1 dl vízzel, megsózzuk, visszatesszük a tűzre, és 2-3 percig forraljuk. Beletesszük a csirkehúst, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, majd fedő alatt, lassú tűzön, puhára pároljuk. Ha netán elfőné a levét, nagyon kevés vízzel pótoljuk.

3. Eltávolítjuk az ételből a zöldpaprikát, és rövid lére beforraljuk. Hozzáadjuk a tejfölt (nem kevergetjük, csak rázogatjuk a lábast, nehogy összetörjön a hús), és 4-5 percig lassú tűzön forraljuk, melegen tartjuk. A galuskához felforralunk 3 liter vizet, 1 evőkanál sóval ízesítjük. Amíg a víz felforr, a tojást elkeverjük 1 dl tejjel és a sóval, majd a liszthez öntjük, összekeverjük, és még annyi tejet adunk hozzá, hogy ragacsos masszát kapjunk. Kisebb adagokban lyukacsos galuskaszaggatóba szedjük, és gyors mozdulatokkal beleszaggatjuk a forrásnak induló vízbe. Amint a víz felforrt, és a galuskák feljönnek a víz színére, szitakanállal kiszedjük, forró vízzel leöblítjük, leszűrjük és mélyebb tálba szedjük. A vajat felforrósítjuk, a galuskára locsoljuk, és lazán összekeverjük.

4. A húsdarabokat előmelegített, mélyebb tálba szedjük, ráöntjük a mártást, tetejüket a maradék tejföllel és néhány levélke petrezselyemmel díszítjük. A galuskával kínáljuk.

A magyar konyha egyik verhetetlen finomsága, a csirkepaprikás /Fotó: Shutterstock
A magyar konyha egyik verhetetlen finomsága, a csirkepaprikás /Fotó: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.