Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Klasszikus stíriai metélt
Csupacsokis brownie
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Dubarry-csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Körömpörkölt csülökkel
Vadas marha
Krémes spenótfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus kuglóf
Kínai szezámmagos csirke
Kijevi csirkemell rizibizivel
Farsangi szalagos fánk
Tojásos nokedli fejes salátával
Mákos guba
Kapros tökfőzelék virslivel
Praktikus

Ez a trükk! Így nem süllyed le a gyümölcs a piskóta aljára

Meggyes piskóta
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Most arra hoztunk egy tippet, hogy lesz a legszebb a gyümölcsös piskóta.

Ha azt szeretnéd, hogy a gyümölcsös piskóta tökéletes legyen, és ne süllyedjen le az összes meggy vagy cseresznye a piskóta aljára, akkor a következő trükköt mindenképp próbáld ki!

Tipp: Ha a magozott gyümölcsöt lisztben megforgatjuk mielőtt a piskótatészta tetejére szórnánk, nem süllyednek le a szemek a süti aljára.

Ugye milyen jól néz ki a piskóta, ha nem süllyed le az összes gyümölcs az aljára? / Fotó: Shutterstock
Ugye milyen jól néz ki a piskóta, ha nem süllyed le az összes gyümölcs az aljára? / Fotó: Shutterstock

Próbáld ki meggyes piskóta receptünket! Az elkészítés folyamatát lépésről lépésre adjuk meg, érdemes pontosan e szerint elkészíteni, és isteni finom lesz!

Elronthatatlan meggyes piskóta

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 10 ek olaj
  • 10 ek tej
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 20 dkg liszt
  • 40 dkg meggy

Elkészítése:

1. A tojássárgákat a porcukorral együtt gépi habverő segítségével felhabosítjuk, hozzáadjuk az olajat és a tejet, majd fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.

2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a tojásos-lisztes masszába, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.

3. A tésztát egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és a tetejére rászórjuk a lisztbe hempergetett meggyszemeket.

4. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

5. Tálalhatjuk porcukorral megszórva, kínálhatunk hozzá friss gyümölcsöt vagy házi lekvárt.

Isteni finom, próbáljátok ki!
Isteni finom, próbáljátok ki!

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.