Ha azt szeretnéd, hogy a gyümölcsös piskóta tökéletes legyen, és ne süllyedjen le az összes meggy vagy cseresznye a piskóta aljára, akkor a következő trükköt mindenképp próbáld ki!
Tipp: Ha a magozott gyümölcsöt lisztben megforgatjuk mielőtt a piskótatészta tetejére szórnánk, nem süllyednek le a szemek a süti aljára.
Próbáld ki meggyes piskóta receptünket! Az elkészítés folyamatát lépésről lépésre adjuk meg, érdemes pontosan e szerint elkészíteni, és isteni finom lesz!
Hozzávalók:
Elkészítése:
1. A tojássárgákat a porcukorral együtt gépi habverő segítségével felhabosítjuk, hozzáadjuk az olajat és a tejet, majd fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a tojásos-lisztes masszába, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.
3. A tésztát egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és a tetejére rászórjuk a lisztbe hempergetett meggyszemeket.
4. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
5. Tálalhatjuk porcukorral megszórva, kínálhatunk hozzá friss gyümölcsöt vagy házi lekvárt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.