Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Krémes spenótfőzelék
Finomfőzelék
Csupacsokis brownie
Klasszikus stíriai metélt
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Zsemlegombóc
Hagymás rostélyos
Vadas marha
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus kuglóf
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Rakott zöldbab darált hússal
Körömpörkölt csülökkel
Kínai szezámmagos csirke
Káposztás tészta egyszerűen
Tojásos nokedli fejes salátával
Mákos guba
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Mézes-mustáros csirkemell
Praktikus

Zseniális ez a trükk! Mostantól csak így készítjük a padlizsánkrémet

Még tart a szezonja, ezért sokszor jó áron jutunk padlizsánhoz a boltokban. Érdemes ilyenkor sokat venni, mert kitűnő tápanyagforrás, és sokféle felhasználási módjának köszönhetően nem is unalmas zöldség. Egyik kedvencünk, a padlizsánkrém ezzel a trükkel percek alatt elkészül!

A padlizsánkrém finom, egészséges alternatívája lehet a bolti szendvicskrémeknek vagy a vajnak. Ráadásul sokrétűbb a felhasználása is, hiszen nemcsak szendvicsbe tehetjük, hanem például sült vagy friss, ropogós zöldségek mellé mártogatósként is megállja a helyét. Elkészíteni sem túl bonyolult, talán a padlizsán sütése és a belső részének kikaparása a legtöbb munkát igénylő folyamat, de most erre is mutatunk egy szuper trükköt!

Padlizsánkrém egyszerűen

Ebben az Instagram-videóban látott technikával szuper és praktikus módon jutunk a padlizsán belsejéhez – egyetlen mozdulattal…

  • A padlizsánokat nem vágjuk félbe, hanem tisztítás után egészben hagyva tesszük a sütőbe. 30-40 perc után megszurkáljuk, és ha puha, kivesszük a sütőből.
  • Hagyjuk kicsit hűlni, azután mindegyiknek levágjuk a végét, becsomagoljuk egy darab folpakba, és egy nagyon határozott mozdulattal kipréseljük a héjából a padlizsánhúst (mintha tömlős sajtot nyomnánk ki).

A legfinomabb padlizsánkrémreceptünk

Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán
  • 2 ek. tejföl
  • 1 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 tk. mustár
  • pár csepp citromlé
  • 1 dl olívaolaj

Elkészítése:

  1. A friss padlizsánt megmossuk, majd körbeszurkáljuk egy villával. Ha ezzel megvagyunk, 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd 40-50 perc alatt puhára sütjük. Sütés közben nem árt, ha egyszer-kétszer megforgatjuk a padlizsánokat. Ha a bőre már barna és összehúzódik, az azt jelenti, hogy elkészült.
  2. Miután kihűlt, folpakpa csomagoljuk, és a fenti módszerrel egy tálba nyomjuk a belsejét. Botmixerrel pépesítjük, közben hozzákeverjük a tejfölt, az apróra vágott újhagymát, majd a fokhagymát is belenyomjuk.
  3. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük, azután a mustárt és a citromlevet is hozzáadjuk. Ha ezekkel elkészültünk, simára keverjük az olívaolajjal, majd néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.

Padlizsánkrém
Padlizsánkrém

Még több padlizsános Recept a Mindmegette ajánlásával:

OLASZ RAKOTT PADLIZSÁN (PARMIGIANA DI MELANZANE)>>>

Olasz rakott padlizsán
Olasz rakott padlizsán

SÜLT TARJA ZÖLDSÉGGEL TÖLTÖTT PADLIZSÁNNAL>>>

Sült tarja zöldséggel töltött padlizsánnal
Sült tarja zöldséggel töltött padlizsánnal

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.