Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Minestrone recept
Minestrone
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Praktikus

Tedd a halat a mikróba: zseniális ez a trükk! 

Tedd a halat a mikróba: zseniális ez a trükk! 
A párolás egészséges elkészítése módja az olyan fehérjében és jótékony zsírokban, tápanyagokban gazdag húsnak, mint a hal. Legtöbbször a sütőben, pergamen papírba csomagolva készítjük: a hús így garantáltan finom és omlós lesz. Létezik ennél gyorsabb és egyszerűbb módja a párolásnak? Igen, és csak mikrohullámú sütő kell hozzá.

A mikrohullámú sütővel szinten mindenkinek van rossz tapasztalata: szétrobbant, elázott vagy éppen kőkemény állagú, ehetetlen ételt biztosan te is készítettél már benne. Az ilyen élmények kétségtelenül elveszik az ember kedvét a további kísérletezésről és marad a mikró melegítésre.

Valóban vannak olyan ételek, amelyeket nem szabad mikróba tenni, ám a friss hal nem tartozik ezek közé. A "mikrós hal" száraznak és unalmasnak hangzik, pedig valójában igazán ízletes lesz a végeredmény. A hal ugyanis sok vizet tartalmaz, így a párolás egyszerű – különösen, ha tudod, hogy mire ügyelj.

FŰSZEREZD MEG A HALSZELETEKET

Gyakorlatilag minden fajta halfilét meg tudsz párolni a mikróban. Tedd a szeleteket mikrohullámú sütőben használható edénybe, de előtte ne feledkezz meg a fűszerezésről! A lazachoz tökéletes a szójaszósz, a szezámolaj, a mirin, a gyömbér és a szezámmag, de ízesítheted kókusztejjel, citromfűvel, fokhagymával, bazsalikommal, korianderrel vagy akár chilivel is. A fokhagyma, só, bors alap, ezek tényleg minden halat még ízesebbé, zamatosabbá tesznek.

Vacsora 10 perc alatt? Lehetséges, ha mikróban készíted a halat/ Fotó: Shutterstock
Vacsora 10 perc alatt? Lehetséges, ha mikróban készíted a halat/ Fotó: Shutterstock

ADJ HOZZÁ ZÖLDSÉGEKET IS

A halfiléket rétegezheted nagy nedvességtartalmú zöldségekkel is, mint például cukkinivel, zöldbabbal, spárgával, paprikával. Leöntheted az egészet borral, olívaolajjal. A lényeg, hogy ne fogd vissza magad, használd bátran az ízeket.

JÖHET A PÁROLÁS!

Fedd le az edény üvegfedővel (vagy műanyag fóliával). 4-5 perc alatt a halfilé megpuhul. Ha felturbóztad zöldségekkel, lehet, kicsit több időre lesz szükség, ha pedig a halszeletek vékonyak és csak magukban párolod, elég lehet 2,5-3 perc is. Ha úgy látod, megpuhult, hagyd állni lefedve még néhány percig. Közben összedobhatsz egy salátát, és utána élvezheted a mikróban sült finom hal ízét.

Tanuld meg ezeket a mikrós trükköket is:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.