A mikrohullámú sütővel szinten mindenkinek van rossz tapasztalata: szétrobbant, elázott vagy éppen kőkemény állagú, ehetetlen ételt biztosan te is készítettél már benne. Az ilyen élmények kétségtelenül elveszik az ember kedvét a további kísérletezésről és marad a mikró melegítésre.
Valóban vannak olyan ételek, amelyeket nem szabad mikróba tenni, ám a friss hal nem tartozik ezek közé. A "mikrós hal" száraznak és unalmasnak hangzik, pedig valójában igazán ízletes lesz a végeredmény. A hal ugyanis sok vizet tartalmaz, így a párolás egyszerű – különösen, ha tudod, hogy mire ügyelj.
Gyakorlatilag minden fajta halfilét meg tudsz párolni a mikróban. Tedd a szeleteket mikrohullámú sütőben használható edénybe, de előtte ne feledkezz meg a fűszerezésről! A lazachoz tökéletes a szójaszósz, a szezámolaj, a mirin, a gyömbér és a szezámmag, de ízesítheted kókusztejjel, citromfűvel, fokhagymával, bazsalikommal, korianderrel vagy akár chilivel is. A fokhagyma, só, bors alap, ezek tényleg minden halat még ízesebbé, zamatosabbá tesznek.
A halfiléket rétegezheted nagy nedvességtartalmú zöldségekkel is, mint például cukkinivel, zöldbabbal, spárgával, paprikával. Leöntheted az egészet borral, olívaolajjal. A lényeg, hogy ne fogd vissza magad, használd bátran az ízeket.
Fedd le az edény üvegfedővel (vagy műanyag fóliával). 4-5 perc alatt a halfilé megpuhul. Ha felturbóztad zöldségekkel, lehet, kicsit több időre lesz szükség, ha pedig a halszeletek vékonyak és csak magukban párolod, elég lehet 2,5-3 perc is. Ha úgy látod, megpuhult, hagyd állni lefedve még néhány percig. Közben összedobhatsz egy salátát, és utána élvezheted a mikróban sült finom hal ízét.
Tanuld meg ezeket a mikrós trükköket is:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.