Kedvenc gyümölcseidet akkor fogyaszd, amikor szezonjuk van, hiszen ilyenkor jóval olcsóbbak, mintha külföldről importáltat vennél a boltban. Ha nagyobb adagokat vásárolsz, a maradékot lefagyaszthatod későbbre. Júliusban egyébként a görögdinnyének, a ringlónak, a málnának, a sárgabaracknak, a ribizlinek, a szedernek és a szilvának van szezonja.
Tovább megőrizheted az étel frissességét, ha nem az eredeti csomagolásban tárolod őket, hanem zárható tárolókat használsz. Ráadásul, ha ezek szem előtt vannak, nem fogsz feleslegesen vásárolni, így nem kevesebbet fogsz pazarolni is.
Mosd meg az epret, málnát, áfonyát még a vásárlás napján. 1 csésze fehér ecet és 2 csésze víz keverékével elérheted, hogy tovább frissek maradjanak ezek a gyümölcsök. Öblítsd le a keveréket hideg vízzel, majd a megszárított gyümölcsöket tedd egy frissen tartó dobozba.
Összehasonlítva a bolti zöldségekkel, nemcsak igazi bio árut vehetsz a piacon, de olcsóbban is juthatsz hozzájuk.
Talán egy-két percet nyerhetsz azzal, ha előre felszeletelt zöldségeket vásárolsz, de olcsóbban megúszod, ha otthon darabolod fel őket.
Süss meg hétfőn egy egész csirkét, majd a hét többi napján apránként használd fel az egészet. Így nem kell az egész hetet főzéssel töltened, és olcsóbban is megúszod, mintha minden étkezéshez külön vásárolnál húst. A csirkehúst egyébként számtalan fogáshoz felhasználhatod.
Keress olyan recepteket, melyek elkészítésénél felhasználhatod azokat a gyümölcsöket, zöldségeket, amik a kelleténél jobban megpuhultak. Banánkenyér, smoothie, paradicsomszósz, a lényeg, hogy használd fel, ne dobd ki őket rögtön.
Egy doboznyi teafilterből rengeteg forró vagy éppen jeges teát készíthetsz. Ez nemcsak egészségesebb, mint a bolti üdítők, de jóval olcsóbb megoldás is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.