Elkészítés: Az abálóból kivett, meghűlt „kincseket” kisujjnyi csíkokra vágjuk. A nyelvet előtte megpucoljuk!
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a fokhagymát kés lapjával megtörjük, apróra vágjuk, majd kevés zsiradékon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a húsféléket (egyszerre, mert az abáló előfőzte, és körülbelül azonos a főzési idejük). Az abálóból vett lével felöntjük, annyira, hogy a húsokat ellepje. Hozzáadjuk a babért, az apróra vágott csalamádét (savanyú uborkát), a vékony
karikákra vágott sárgarépát, a négybe vágott citromkarikát héjával, kevés majoránnát, a petrezselyem zöldjét, a mustárt, és sóval, frissen őrölt borssal ízlés szerint ízesítjük.
Körülbelül 30 percig főzzük.
Tejfölből, lisztből habarást készítünk, amit 1 merőkanálnyi főtt lével felengedve, csomómentesre keverünk. A habarást hozzáadva még 10 percig főzzük. Tálaláskor meglocsoljuk tejföllel.
Köretként főtt rizst, zsemlegombócot, főtt tésztát, galuskát és grízgaluskát is adhatunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.