Elkészítés: A tojások fehérjét a cukorral robotgép segítségével kemény habbá verjük, a sárgákat kézi habverővel kicsit kihabosítjuk, majd óvatosan belekeverjük a tojások fehérjét. Ezután a sütőporos lisztet fakanállal apránként hozzáadjuk. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokon készre sütjük.
A megsült piskótát még melegen áfonyalekvárral megkenjük és feltekerjük.
A mascarponét, a túrót, a tejfölt és az ízesítő anyagokat összekeverjük, majd utoljára megy bele óvatosan a habbá vert tejszín. A zselatint kis lábosban 4 evőkanálnyi vízben feloldjuk és felmelegítjük, majd levéve a tűzről 5 kanálnyi krémet keverünk hozzá fokozatosan. Majd az egészet a masszába öntjük, és robotgéppel gyorsan összedolgozzunk.
Egy közepes, kerek jénai mély tál alját fóliával kibéleljük. A piskótatekercsből 1-1,5 cm vastag szeleteket vágunk, körberakjuk először az alját, majd az oldalát a tortaformának. Beleöntjük a krém felét a formába, egy kevés lekvárt csepegtetünk rá (ha maradt piskótánk, ide nyugodtan beletehetjük), majd jöhet a masszánk másik fele. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Tálaláskor kiborítjuk a formából. Úgy szeleteljük, mint a tortát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.