Elkészítés: Az áfonyát megmosom, és annyi vízzel, ami éppen csak ellepi, felrakom főni. Egy krumplinyomóval nekiesek, és összetördelem közben. 5 perc forralás után átszűröm. Mivel lekvárt is akarok csinálni belőle, nem passzírozom át, csak finoman.
A püré 90 dkg lett, amihez 30 dkg cukrot raktam, és visszaraktam főni, miután felforrt, beletettem a pektint, egy kis cukorral elkevertem, 5 percig forraltam, és mehet üvegekbe.
Az áfonyalé 1,4 liter lett, ehhez hozzátettem 1 kg cukrot, és összeforraltam, belekevertem 1 gr borkősavat, és kész is a szörp.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.