Elkészítés: A tésztához a liszthez kavarjuk a sütőport, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Ezután a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. 2 cipót formálunk belőle. Az egyiket kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy közepes méretű tepsit.
A töltelékhez 15 dkg cérnametéltet sós vízben kifőzzük, és alaposan lecsöpögtetjük. A töltelék többi hozzávalóit - a tojásfehérje kivételével - jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjéket. Összekeverjük a kifőtt metélttel, és a tepsiben lévő tésztalapra terítjük.
Ráborítjuk a másik kinyújtott tésztalapot, a tetejét villával megszurkáljuk, és szép világosra sütjük.
A meggymártáshoz 2 dl vízben és 2 dl meggylében pár szem szegfűszeggel és ízlés szerint cukorral felteszünk főni 1/2 üveg kimagozott meggyet. Puhára főzzük, pürésítjük, 1 evőkanál liszttel behabarjuk. Kellő sűrűségűre összeforraljuk.
A vargabélest porcukorral meghintve és meggymártással tálaltam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.