Előkészítés: A mélyhűtött leveles tésztát hagyjuk kiengedni. Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, magházát kiemeljük, húsát vastag szeletekre vágjuk. Összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal.
Elkészítés: Kivajazunk egy kb. 26 cm átmérőjű tűzálló tálat. A tésztát elfelezzük, akkorára nyújtjuk, hogy ki tudjuk vele bélelni a formát úgy, hogy az oldalára is jusson, sőt egy kicsit túllógjon. Az almát a tésztára öntjük. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A maradék tésztát akkorára nyújtjuk, hogy be tudjuk fedni vele a tésztát, és az almára borítjuk. A széleket megkenjük a felvert tojással, és kissé összenyomkodjuk. A torta tetejét megkenjük vízzel, és a sütőben kb. 40 percig sütjük. 20 perc eltelte után a tortát megkenjük a maradék tojással. Még melegen megszórjuk porcukorral, kihűtjük, és tetszés szerint tejszínhabbal tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 adag: 409 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.