Előkészítés: A mélyhűtött leveles tésztát hagyjuk kiengedni. Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, magházát kiemeljük, húsát vastag szeletekre vágjuk. Összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal.
Elkészítés: Kivajazunk egy kb. 26 cm átmérőjű tűzálló tálat. A tésztát elfelezzük, akkorára nyújtjuk, hogy ki tudjuk vele bélelni a formát úgy, hogy az oldalára is jusson, sőt egy kicsit túllógjon. Az almát a tésztára öntjük. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A maradék tésztát akkorára nyújtjuk, hogy be tudjuk fedni vele a tésztát, és az almára borítjuk. A széleket megkenjük a felvert tojással, és kissé összenyomkodjuk. A torta tetejét megkenjük vízzel, és a sütőben kb. 40 percig sütjük. 20 perc eltelte után a tortát megkenjük a maradék tojással. Még melegen megszórjuk porcukorral, kihűtjük, és tetszés szerint tejszínhabbal tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 adag: 409 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.