Elkészítés: Egy nagy gáztepsibe alufóliát terítünk, 1,5kg almát szorosan egymás mellé szeletelünk. Kikeverünk 8 tojássárgáját 18 dkg kristálycukorral és 3 kanál mézzel, hozzáadunk 20 dkg lisztet, 1 csomag sütőport, végül a tojások felvert habját. A tésztaalapot kétfelé vesszük, és egyik felét 1 evőkanál kakóporral színezzük.
Először a sárga, majd a barna tésztát öntjük az almákra, és megsütjük (kb. 30-40 perc alatt, 180 fokon).
Amíg sül, elkészítjük a krémet. 5 dl tejben megfőzünk 2 csomag vaníliás pudingport (cukor nélkül). Amíg hűl, kikeverünk 15 dkg cukrot 25 dkg margarinnal. Amikor a puding kihűlt, összekeverjük.
Ha süteményt kiborítjuk, a fóliát lehúzzuk, az almás felére rákenjük
a krémet, majd tortabevonót felolvasztjuk, és rákenjük a tetejére. 3-4 órára hűtőbe tesszük, amíg a csoki megdermed.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.