A lisztet összekeverjük egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a felkockázott, hideg margarint, és elkezdjük összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, hozzákeverjük a barna cukrot, a vaníliás cukrot, majd hozzáadjuk a tojást, egy evőkanál hideg vizet, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. (Ha szükséges, akkor még egy pici vizet adhatunk hozzá)
Ezután lecsípjük a tészta 2/3 részét, majd mindkét tésztagombócot becsomagoljuk fóliába, és 30 percre a hűtőbe tesszük, hogy kellően lehűljön.
Pihentetés után a nagyobbik tésztagombócot kinyújtjuk, majd kibéleljük vele a piteformát.
A mézet felhevítjük, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott almát, megszórjuk a fűszerkeverékkel, majd pár perc alatt puhára pároljuk az almát. (Nem kell alá folyadékot önteni, mert az alma elegendő levet enged.)
Amikor az alma puhára párolódott és szinte teljesen elpárolgott a leve, levesszük a tűzről, majd botmixerrel pépesítjük és teljesen kihűtjük.
A mascarponéhoz hozzáadjuk a barna porcukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt, és habosra keverjük. Ezután először egyesével hozzákeverjük tojásokat, majd az almapürét, végül pedig a pudingport is. A formában lévő tésztára óvatosan ráöntjük a tölteléket.
A maradék tésztát kivesszük a hűtőből, majd vékonyra nyújtjuk, és ráhelyezzük a töltelékre. Ezután egy villával több helyen megböködjük, mielőtt betennénk a sütőbe.
Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten kb. 50 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve a formában hagyjuk teljesen kihűlni.
Megjegyzés
Az omlós tészta és a krémes töltelék nagyon jól összeillik és finom. 26 centis formához.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.