Krémes spenótfőzelék
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Csupacsokis brownie
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Mákos guba
Mézes-mustáros csirkemell
Dödölle - az eredeti recept
Káposztás tészta egyszerűen
Babgulyás
Tárkonyos csirkeraguleves
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus kuglóf
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus stíriai metélt
Kínai szezámmagos csirke
Finomfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus grízgaluska leves
Almás-krémsajtos pite recept
recept
Mester
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTej

Almás-krémsajtos pite

120 perc
5 adag
Megfizethető
2021. 09. 09.

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a felkockázott, hideg margarint, és elkezdjük összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, hozzákeverjük a barna cukrot, a vaníliás cukrot, majd hozzáadjuk a tojást, egy evőkanál hideg vizet, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. (Ha szükséges, akkor még egy pici vizet adhatunk hozzá)
  2. Ezután lecsípjük a tészta 2/3 részét, majd mindkét tésztagombócot becsomagoljuk fóliába, és 30 percre a hűtőbe tesszük, hogy kellően lehűljön.
  3. Pihentetés után a nagyobbik tésztagombócot kinyújtjuk, majd kibéleljük vele a piteformát.
  4. A mézet felhevítjük, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott almát, megszórjuk a fűszerkeverékkel, majd pár perc alatt puhára pároljuk az almát. (Nem kell alá folyadékot önteni, mert az alma elegendő levet enged.)
  5. Amikor az alma puhára párolódott és szinte teljesen elpárolgott a leve, levesszük a tűzről, majd botmixerrel pépesítjük és teljesen kihűtjük.
  6. A mascarponéhoz hozzáadjuk a barna porcukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt, és habosra keverjük. Ezután először egyesével hozzákeverjük tojásokat, majd az almapürét, végül pedig a pudingport is. A formában lévő tésztára óvatosan ráöntjük a tölteléket.
  7. A maradék tésztát kivesszük a hűtőből, majd vékonyra nyújtjuk, és ráhelyezzük a töltelékre. Ezután egy villával több helyen megböködjük, mielőtt betennénk a sütőbe.
  8. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten kb. 50 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve a formában hagyjuk teljesen kihűlni.
Megjegyzés
Az omlós tészta és a krémes töltelék nagyon jól összeillik és finom. 26 centis formához.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Hasonló receptek

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Friss receptek

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is) recept
Recept
Egyszerű

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is)

30 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

|

6 órája

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.