Elkészítés: A palacsintához megtisztítjuk az almát, durvára lereszeljük. A lisztből tejjel, tojással, pici vízzel, cukorral és csipetnyi sóval sűrű palacsintatésztát készítünk, amibe a végén belekeverjük a reszelt almát. Palacsintasütőben a szokásos módon palacsintákat sütünk, nem kell megijedni, ezek kicsit vastagabbak lesznek.
A töltelékhez megtisztítjuk, vékonyra szeleteljük az almát, majd a vajon megpároljuk. Amikor puha, lecsepegtetjük, majd a cukorral, fahéjjal együtt turmixoljuk.
A forró szederhez megolvasztjuk a cukrot, és rátesszük a szedret. Amint kicsit összeesett, levesszük.
Tálaláskor a palacsintákat megkenjük almapürével, feltekerjük, és tányérra tesszük. Köré kanalazzuk a forró szedret, a tetejére tejszínhabot teszünk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.