Elkészítés: A töltelékhez az almákat meghámozzuk, majd felkockázzuk. Egy kis lábasba öntünk fél pohár vizet (ez nem fogja ellepni az almát). Beletesszük az alma egy részét, megszórjuk cukorral és fahéjjal. Majd addig rétegezzük így az almát, cukrot és a fahéjat, míg elfogy. Megfőzzük az almát, éppen annyira, hogy jó puha legyen, de ne essen szét. Kb 20 perc.
A tésztához a lisztben morzsoljuk szét a vajat, s aztán tegyük bele a sót. Egy kis tálkában keverjük ki a tojást, a cukrot és a tejet, majd adjuk hozzá a lisztes masszához. (Használhatunk kerek sütőformát, de sima téglalap alakú tepsiben is könnyen formázhatunk egy kört!) A tepsit vajazzuk és lisztezzük. A masszát két felé vesszük. Az egyik felét lapogassuk bele a formába (vagy a tepsiben próbáljunk kör alakot képezni). Nyújtani nem nagyon érdemes, mert ahhoz kicsit lágy; de végülis kinek hogy könnyebb! Szürőkanállal merjük át a már megfőtt almát, és oszlassuk el egyenletesen a tésztán. Ezután rálapogathatjuk a massza másik felét, és az oldalakat tapasszuk össze! 175-180 fokos előmelegített sütőbe kb. 30 perc alatt kész!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.